В една от най-интересните срещи за вечерта в заключителната фаза

...
В една от най-интересните срещи за вечерта в заключителната фаза
Коментари Харесай

Балканско дерби размести група D

В една от най-интересните срещи за вечерта в заключителната фаза на квалификационните групи за Европейското състезание, Хърватска отстъпи на Турция с 0:1. Двубоят бе чакам с голям интерес. Битката за върха в група D се организира на стадиона в Осиек.

Турците съумяха да завоюват дуела с 1:0 след попадение в 30 минута и опълчение в отбрана до края. В последната минута хърватите получиха право да изпълнят дузпа поради игра с ръка, само че след консултация с VAR отсъждането бе анулирано.

 Снимка: БГНЕС / EPA/ANTONIO BAT

Забележителен факт е, че загубата за Хърватия бе първа в историята на отбора в домашен мач от евроквалификациите в цялата история на локалния футбол! Определено удивителен връх, на който обаче бе комплициран край от турските национали. Гостите пък бяха водени за първи път от новия си селекционер – Винченцо Монтела, който пое поста от Щефан Кунц.

 Снимка: БГНЕС / EPA/ANTONIO BAT

С успеха Турция излезе отпред в класирането с 13 точки и на процедура си подсигурява място на Евро 2024. Хърватите са втори с 10 точки, само че и мач по-малко. Добрата вест за “ватрените ” пристигна от Латвия, където Армения загуби и изостана на 3 т. в класирането. Това дава съществени шансове на балканците за класиране на европейското.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР