В една от най-големите ферми в югозападна Англия – Пендарвс,

...
В една от най-големите ферми в югозападна Англия – Пендарвс,
Коментари Харесай

Толкова Българи Са Подложени На Робски Труд Във Великобритания, Но Треперят От Ужас Да Продумат За Униженията!

В една от най-големите ферми в югозападна Англия – " Пендарвс ", работят над 100 българи. Там сънародниците ни постоянно получават по-малко пари от направените, постоянно работят и изключително.

Началник им е още веднъж българин, който отхвърля да приказва пред bTV, а шефката на фермата не разрешава среща с българските служащи. Твърди, че законите се съблюдават.

Цветя берат и източноевропейците от фермата „ Басахан ”, наричана още от локалните „ фермата на робството ”. Мненията за плантацията са разнопосочни.

Собственикът ѝ Уолф Скриймшоу, който беше задържан преди дни, а през днешния ден от още веднъж е на независимост, отхвърли коментар. Оказва се, че за него са работили и българи.

Али и брачната половинка му Елена обаче настояват противоположното. Те са минали през фермата на ужасите и едвам се измъкнали преди няколко седмици. Веднага откакто постъпили на работа персоналните им документи били арестувани. Заплатата пък се оказала двойно по-ниска от обещаната.
" Работихме по 12 часа. Беше пъкъл ”, спомня си Елена пред NOVA.

Работниците в британската плантация за цветя са държани без документи, без пари, постоянно без храна и вода, заяви през вчерашния ден Bulgaria ON AIR.

Посредник е компания от Нова Загора. Според хора от града клиенти са най-вече младежи.

От полицията в Нова Загора споделиха, че досега нямат сигнали против компанията. Нарушението на договорите не било техен ангажимент, тъй като нямало закононарушение.

По данни на английското държавно управление жертвите на принудителен труд и сeксуална употреба в Кралството са минимум 13 хиляди души. Поради този факт полицията на Острова организира редом над 500 интервенции за следствие и преустановяване на трафика на хора и актуалното иго.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР