В една нормална държава оставките на , парламента и трябваше

...
В една нормална държава оставките на , парламента и трябваше
Коментари Харесай

Младите от протеста: Когато пороците на властта станат прекалено много - нови избори

В една естествена страна оставките на, Народното събрание и трябваше към този момент да са се случили. Ние като имаме Борисов за министър председател и Гешев за основен прокурор наподобява нещата ще се случат малко по-трудно. По принцип, когато два месеца стачкуват хората против теб и като се покаже, че не е мафията, би трябвало да се подаде оставка, би трябвало да се отиде към нови избори.
Това сподели пред БГНЕС Румен Стоев, който е пристигнал на второто, което се организира през днешния ден.
 Йордан Камджалов: Необходим е ремонт и то в международен мащаб, освен на нашето държавно управление Йордан Камджалов: Необходим е ремонт и то в международен мащаб, освен на нашето държавно управление
" България се нуждае от доста дълбинни промени ", разяснява за " Хоризонт " световноизвестният ни диригент Йордан Камджалов, който от годин...
Според него, днешната обстановка доста прилича на събитията от 2013 година, когато са протестирали една година, с цел да смъкват Орешарски.
„ Тук нещата са както беше през 2013 година – не пускаме властта до момента в който не решим общо взето. В началото Борисов сподели, че няма да си подаде оставката, тъй като имал доста работа да прави, след това нямало да подава оставка, тъй като трябвало да прави Велико национално заседание, тъй като ние сме го желали. Ние Велико народно събрание не желаеме, ние желаеме оставката на Борисов, на Народното събрание, нови избори и оставката на Гешев. Никой не му желае Велико народно събрание, нова Конституция, никой нищо не желае от този човек. Искаме нови избори, тъй като това държавно управление и парламент е изгубило легитимност, поради всички неща, които направи и зависимостта, в която се сложи “, напомни Стоев настояванията на митинга. Той добави, че Борисов като всеки един деспот, който е хванал властта и не желае да я пусне, постоянно ще си откри някакво опрощение да не я пусне.
„ В една народна власт правото на кротичък цивилен митинг по тази причина е обещано и съществува, с цел да може да се смъква законно, обикновено, без експанзия и без принуждение власт и да се явяваме на избори. Когато те не зачитат и обезсмислят правото на кротичък митинг, тъй като го пренебрегват мирния митинг и споделят, че ще си тръгнат единствено когато се пролее кръв, това те слага в обстановката да агресираш, да чупиш, с цел да ти извърнат внимание. Никой от нас не желае това “, разяснява той.
По думите му сега се упражнява цивилен надзор над властта, която е определена на избори.
„ Когато пороците на властта станат прекомерно доста е обикновено да се изиска оставката на държавното управление и да се отиде на нови избори “, уточни протестиращият естествения процес на събитията.
 Социолог: Протестите са най-ефективни когато съумеят от раз, а не когато станат рутина Социолог: Протестите са най-ефективни когато съумеят от раз, а не когато станат рутина
Инерцията на митингите явно не се е изгубила, откакто през днешния ден се организира „ Велико национално въстание 2 “. Но сходни мащаб...
Румен Стоев разяснява още, че поради несъблюдение на настояванията на митинга хората губят самообладание и губят религия в демокрацията.
Цветелина Вълкова е пристигнала на митинга със своя брачен партньор, с който развиват фамилен бизнес у нас. Тя има вяра, че рано или късно оставката на Борисов и Гешев ще се случи.
„ Липсата на оставките досега ни стимулира. След тях чакам основна смяна, нови хора, нови и съвременни възгледи и доста неща. От всички нас зависи кой ще ни ръководи. Нали избираме? Надяваме се на почтени избори. И по тази причина протестираме, желаеме почтени избори “, съобщи тя и добави, че макар на страната за справяне с последствията от пандемията до през днешния ден не са получили помощ от страната. Въпреки това и макар опцията да емигрира, тя и мъжът и избират да останат в България.
„ Обичаме си родината. Искаме да сме тук, при околните, при приятелите си, желаеме да се борим и да сме щастливи тук. Искаме си България, тя е на нас, на народа. Виждам, че нещата се случват, въпреки и постепенно “, не губи вяра Вълкова.
Според нея настояванията на митинга няма да се случат единствено по кротичък път, само че към момента не може да каже до какви ограничения би трябвало да се прибегне, с цел да чуе властта гласа на народа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР