В една нормална държава, когато има толкова много кризи, ако

...
В една нормална държава, когато има толкова много кризи, ако
Коментари Харесай

Лена Бориславова: В нормалните държави опозицията предлага работещи решения, тук не

В една естествена страна, когато има толкоз доста рецесии, в случай че някой го е грижа, без значение дали е в съпротива, е обикновено да предлага работещи решения. Ние имаме тъкмо противоположното в лицето на нашата съпротива ".

Това съобщи пред БНР Лена Бориславова, шеф на кабинета на министър-председателя Кирил Петков и представител на държавното управление.

По думите ѝ държавната администрация е привикнала години наред да няма лично мнение и мненията ѝ са бланкетни, които не могат да се употребяват интензивно, с цел да се отбрани същинският интерес на българското общество:

"Трябва да рестартираме всички процеси в страната ".

Във връзка с рецесията към Украйна Бориславова съобщи, че от анализите на държавното управление, които то прави със съдружниците от НАТО и Европейски Съюз, излиза наяве, че Европа не се готви за война:

"Европа е наясно, че би трябвало да има съдбоносен разговор с Русия, в който да се работи за деескалация на напрежението ".

"Не сме застрашени да останем на студено тази зима. Правителството има подробен проект по какъв начин да работи ", съобщи тя в коментар на възможни наказания против Русия и прекъсване на газови доставки като реакция от страна на Москва.

Тя акцентира, че при такава обстановка България освен ще упорства за взаимност в Европейски Съюз, само че и да може да предприеме свои стъпки.

По думите ѝ държавното управление работи по диверсификация и приемане на азерски газ, който да стартира да бъде доставян в средата на тази година./Fakti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР