В една или друга степен, стресът е наш верен спътник

...
В една или друга степен, стресът е наш верен спътник
Коментари Харесай

Признаците, че сме под сериозен стрес

В една или друга степен, стресът е наш правилен сателит в живота . Понякога може и да не си признаваме, може и да не го усещаме изцяло, само че животът под огромно напрежение постоянно дава своето отражение.

Ето няколко на пръв взор странни признака , надалеч от покачвания пулс, безсънието и главоболието, които също са сигнална лампа, че би трябвало да обърнем внимание на равнищата на стрес, на които сме подложени.

Болки в тялото

Ако се усещаме, като че ли сме пробягали маратон, а в действителност не сме си помръднали и пръста да упражняваме, то тогава повода може да е стресът. Негова честа физическа демонстрация са болки в разнообразни елементи на тялото.

Сред най-често срещаните са болките в мускулите, долната част на гърба и главата . Затова, в случай че нямаме друга причина за тях, евентуално би трябвало да преосмислим всекидневието си.
 Снимка 485816

Скърцане със зъби

Ако скърцаме със зъби и стискаме мощно челюсти, това е явен знак, че живеем под огромно напрежение. Обикновено се отдаваме на този нездравословен табиет, когато почиваме, най-много когато спим. Затова е мъчно да открием и неговия извършител.

Важно е обаче да го създадем, тъй като по този метод си докарваме освен главоболие и болки в челюстта, само че и съществени стоматологични проблеми, които може да изискват дълго и скъпо лекуване.

Хранене

Ако сме под стрес, има два разновидността - или забравяме да се храним, или намираме в храненето видимо решение на проблемите. По-често се случва вторият сюжет.

Актът на хранене постоянно е обвързван с съответни страсти, а повода да стигнем до него надалеч може да не е физическият апетит. При прочувственото хранене е по-лесно да открием причинителите, а друга специфичност е, че наддаването става и в по-специфични области, като шията и раменете.
 Снимка 485824

Емоционалност

Някой хора по рождение са си по-емоционални. Трудно им е и да крият това, което усещат сега. Но в случай че усетим разлика в държанието и да вземем за пример се разплачем във връзка, който до момента не би ни трогнал изключително, значи евентуално става дума за стрес.

Признак за него е и изпитването на доста страсти едновременно, които е мъчно да направляваме, карат ни да се усещаме безсилни и объркват тотално всекидневието ни. А с цел да противодействаме на сходни урагани от страсти, би трябвало да съсредоточим мисленето си единствено върху тук и в този момент, предава The Healthy.

Изтощение

На всички ни се е случвало да сме толкоз капнали от отмалялост, че с неспокойствие да чакаме да се приберем и да си легнем. Често това е провокирано не от физическо, а от психическо напрежение, в основата на което е стресът.

Той е един от основните причинители на изтощението, което е просто тревога, че е време да си вземем отмора. Според проучване в Съединени американски щати от 2015 година, 32% от хората, претърпели стрес, дефинират умората като един от признаците, които са изпитвали.
 Стресът, бързите техники за справяне и по какъв начин да си върнем спокойствието за секунди
Как да преборим напрежението за 5 секунди

Навсякъде и когато и да е

Непреодолимото предпочитание да спим най-често ни застига след скандал с половинката или тежка среща в офиса. Най-лесно е да му сe отдадем, само че не всеки път имаме тази опция. А и по този начин не решаваме казуса, а единствено попадаме в един обаян кръг, за излизането от който евентуално имаме потребност от помощ.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР