В една дългосрочна връзка жените два пъти по-често губят желание

...
В една дългосрочна връзка жените два пъти по-често губят желание
Коментари Харесай

На жените по-лесно им омръзва сексът с един партньор отколкото на мъжете, установи анкета

В една дълготрайна връзка дамите два пъти по-често губят предпочитание за секс с колегата си от мъжете. Това открива анкета измежду 5000 мъже и 6700 дами за половото държание във Англия. Изводите са оповестени в Британския медицински вестник (BMJ) и представени в Би Би Си.

Според създателите на изследването не е правилен стандартът, че мъжете са тези, които имат потребност многообразие на половите сътрудници, тъй като бързо им омръзва да са единствено с един. Само към 15% от мъжете, взели участие в допитването, показват, че през последната година са изгубили интерес към партньорката си за секс за по-дълго време - повече от три месеца.

В същото време обаче над една трета от дамите (34%) признават, че към този момент не им се прави секс с колегата, с когато живеят. Това е повече от двойно на мъжете, които дават същия отговор.

Проучването прави разграничаване сред отшумяващата с възрастта пристрастеност сред сътрудниците и желанието за секс като цяло. Анкетата ясно удостоверява, че пристрастеността сред мъж и жена в дълга връзка понижава и при двамата с напредването на годините, обаче неналичието на предпочитание за секс по разнообразни аргументи и в по-ранен стадий се демонстрира най-вече при дамите.

Според разбивката на данните дамите и мъжете се разминават в нагона си. Най-голяма част от мъжете, изгубили интерес към дамите си, са във възрастта сред 35 и 44 години, до момента в който при дамите пикът е сред 55 и 64 години и това няма връзка с менопаузата, която нормално настава тогава, прецизират учените от University College London.

Основните фактори за загубата на предпочитание за секс са възникването на здравословни или душевен проблеми при някой от двамата във връзката, или прочувственото отчуждаване и неприятната връзка сред сътрудниците, открива още изследването. Има също и забележима причинност с съществуването на деца в фамилията - когато са дребни, дамите не изпитват полов интерес към сътрудниците си в продължение на месеци.

За част от интервюираните това, че половинката им към този момент не ги притегля, не е по никакъв начин изненадващо и си го изясняват с дългото време прекарано дружно. Но за друга част от участниците в изследването неналичието на секс е ненормална и им предизвиква прочувствен дискомфорт, демонстрира анализът.

Тези, които вършат по-малко секс, са като цяло и по-нещастни във връзката си, напомнят английските учени. Специалистите поучават сътрудниците да приказват от рано за половите си проблеми вместо да чакат връзката посред им да се утежни още повече. Могат също по този начин да опитат да си върнат пристрастеността посредством разнообразни жестове на фамилиарност отвън половите, да вземем за пример да се държат за ръце и да се стараят да демонстрират почитание и любов към колегата си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР