В една богата, богата страна имаше богат, богат град. В

...
В една богата, богата страна имаше богат, богат град. В
Коментари Харесай

Упадъкът на луксозния универсален магазин

В една богата, богата страна имаше богат, богат град. В богатия, богат град имаше богата, богата улица. И на улицата на богатите, богатите — с извинения към книгите на Джанет и Алън Албърг — имаше два богати, богати универсални магазина.

Или най-малко имаше. Скоро ще има единствено един. И може би в някакъв миг въобще няма. Добре пристигнали в Цюрих, на Bahnhofstrasse и в обстановката, пред която са изправени две швейцарски институции, за които ще ви бъде простено, че в никакъв случай не сте чували: Jelmoli и Globus.

Това е модерна приказна история за това по какъв начин от време на време звездният прахуляк на лукса (и приливната вълна от евтини кредити) е задоволителен, с цел да отклони вложителите, коментаторите и рационалните наблюдаващи от това да видят един бизнес модел в крах. Макар и доста остаряла и влиятелна, обвързвана с историята на самото модерно ползване.

Тази година Jelmoli, който отвори порти през 1899 година, ще затвори порти, преди да бъде преустроен като постройка със смесено предопределение с по-мал...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР