В един сезон, в който останаха много далеч от най-добрите

...
В един сезон, в който останаха много далеч от най-добрите
Коментари Харесай

"Ливърпул" и "Рома" дават старт на полуфиналите в Шампионската лига

В един сезон, в който останаха доста надалеч от най-хубавите тимове в своите шампионати, " Ливърпул " и " Рома " ненадейно извървяха пътя до полуфиналите в Шампионската лига, а жребият им даде необичаен късмет да се борят за най-престижния трофей в клубния футбол.

Английският тим стигна до финалната четворка за пръв път от 10 години насам, а в шест от предходните седем сезона даже не беше част от шампионата. Италианският отбор е част от четирите най-хубави в Европа за пръв път от 34 години насам.

" Разбирам, че евентуално съгласно доста хора в този полуфинал трябваше да са " Барселона " и " Манчестър сити ". Но не са, тъй като това е футболът. " Рома " направи това допустимо, ние - също, и мисля, че двата тима изцяло го заслужават ", сподели мениджърът на " Ливърпул " Юрген Клоп.

Тази вечер в 21.45 часа двата тима излизат на стадион " Анфийлд " за първата част от борбата на новобранците. Реваншът на " Олимпико " в Рим е на 2 май. Другият полуфинален конфликт опълчва обичайните участници в тази фаза на шампионата - " Реал " (Мадрид) и " Ювентус ", които играят на 25 април и 1 май.


© Reuters

" Ливърпул " и " Рома " се срещат в повтаряне на финала за Купата на европейските първенци от 1984 година Toгава британският тим печели с дузпи на " Олимпико " в Рим и подвига четвъртата от петте си европейски купи, а италианският по този начин и не повтаря достижението си.

Двата отбора са изиграли още четири мача между тях. През 2001 година те бяха един против различен в осминафиналите на Купата на УЕФА. " Ливърпул " завоюва с 2:0 в Рим с два гола на Майкъл Оуен и след загуба с 0:1 в реванша продължи напред. Впоследствие мърсисайдци завоюваха шампионата след зрелищна победа над " Алавес " с 5:4 след златен гол.

Още идващия сезон " Ливърпул " и " Рома " се събраха във втората групова фаза на Шампионската лига. Първата среща в Рим приключи при нулево тъждество, след което алените завоюваха с 2:0 на " Анфийлд " и продължиха към четвъртфиналите дружно с " Барселона ".

" Ливърпул " ще бъде част от полуфиналите за десети път, като единствено два пъти е отпадал - при първото и при последното си присъединяване във финалната четворка. През сезон 1964-65 алените са отстранени от бъдещия първенец " Интер " след победа с 3:1 и загуба с 0:3 в реванша в Милано. Преди 10 години британският тим беше отстранени от " Челси " след 1:1 на " Анфийлд " и проваляне с 2:3 след продължения на " Стамфорд бридж ".

За " Рома " следва втори полуфинал в най-силния европейски клубен шампионат след този с " Дънди юнайтед " през 1984 година Тогава " вълците " от Рим губят първия мач в Шотландия с 0:2, само че печелят реванша на " Олимпико " с 3:0.


© Associated Press
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР