В един период от кариерата си той бе трета ракета

...
В един период от кариерата си той бе трета ракета
Коментари Харесай

Григор Димитров: Отървах се от всички негативни хора

В един интервал от кариерата си той бе трета ракета в света, само че през предходната година, съвсем до самия край, не приличаше на себе си и напусна първите 50. Всъщност Григор Димитров отиде в Ню Йорк под №78, само че там се разигра и даже победи Роджър Федерер, с цел да завърши сезона с полуфинал на Мастърса в Париж. Сега той е 20-и в света и ни споделя, че не се е чувствал по-добре в кариерата си.

- Подготвителният интервал завърши. Какви са изводите от него?
- Премина доста добре, удовлетворен съм от работата, която свърших, както на корта, по този начин и отвън него. Сега е време да изляза на корта и да се състезавам. Най-важното нещо, изключително при започване на годината, е да останеш постоянен. В началото всичко стартира малко по-бавно, само че се надявам, че до момента в който навляза в темп, всичко ще се развие добре.

- Как рефлектираха върху увереността ви полуфиналите на US Open и в Париж?
- US Open бе шампионат, на който усетих, че вятърът духа в моя посока, и играх добре. Не го чаках, тъй като пропаднах много в ранглистата, а връщането не е елементарно. Но няколко победи в ранната фаза, след което и този успех над Роджър на тази огромна сцена, всичко това ми вдъхна кураж. В Париж пък играх ужасно, каквото и да правех, се получаваше, изключително след първия кръг. Изиграх тежък полуфинал с Новак (Джокович), който можеше да завърши и в моя изгода. Но в последна сметка годината приключи положително за мен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР