В един от последните си работни дни 45-ото Народното събрание

В един от последните си работни дни 45-ото Народното събрание ...

Депутатите ще гласуват за партийната субсидия и добавките към пенсиите


В един от последните си работни дни 45-ото Народното събрание ще обсъди няколко законопроекта, свързани с пенсиите, партийната субсидия и др.

В проекта за седмична програма за 5 май (сряда) и 7 май (петък) са включени промените в закона за политическите партии, внесени от "Има такъв народ", които предвиждат намаляване на годишната партийна субсидия от 8 на 1 лев за действителен глас.

В дневния ред са и предложенията в закона за извънредното положение, внесени от "Изправи се! Мутри, вън!", за това добавката от 50 лева към пенсиите да се изплаща до края на годината и да се спрат принудителните действия по събиране на публични вземания от гражданите по време на пандемията.

Законопроектите влизат за директно обсъждане по правилото за внасяне на законодателни промени всяка първа сряда на месеца, като съгласно правилника на Народното събрание депутатите са длъжни да разгледат по същество направените предложения.

На този принцип за обсъждане е внесен и законопроектът на БСП за промени в Кодекса за социално осигуряване, в който се предвижда преизчисляване на старите пенсии от 1 юли тази година.

Източник: mediapool.bg