В един от пикапите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ)

...
В един от пикапите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ)
Коментари Харесай

Камера вече бързо засича неправилно паркираните коли в центъра на София

В един от пикапите на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) е инсталирана камера, която може да открива дали паркираните коли в синя и зелена зона в София са си платили. Бордовият компютър в пикапа е обвързван с осведомителния център на ЦГМ, където се изпращат всички есемеси за платено паркиране.

При придвижване на пикапа по улицата камерата сканира регистрационните номера и безусловно след секунди двамата контрольори получават противоположна информация дали има заплащане. Ако няма, се изпращат контрольори за повторна инспекция и тогава се слага скоба. Тя се смъква против 30 лв. плюс таксата за часовете престой на автомобила.

" Засега колата за отдалечена инспекция на паркирането е една. Тя е пилотен план и с нея изследваме до каква степен е ефикасен този способ. На тази база ще се реши какъв брой още коли да се оборудват ", обясниха за " Дневник " от ЦГМ.

Сегашните контрольори по паркирането сигурно ще останат, увериха от ЦГМ, защото към този момент станало ясно, че в тесните улици новата инсталация не съумява добре да сканира регистрационните номера на компактно паркиралите една зад друга коли.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР