В един от най-старите магазини за шоколад в Женева, продавачите

...
В един от най-старите магазини за шоколад в Женева, продавачите
Коментари Харесай

В навечерието на католическия Великден: Шоколадовите изделия стават все по-скъпи

В един от най-старите магазини за шоколад в Женева, продавачите бързат да обслужат своите клиенти преди католическия Великден да стартира. 103-годишният магазин, наименуван La Bonbonniere, предлага всевъзможни шоколади, в това число и шоколадов бар. Веригата не е толкоз наранена от повишението на цените на какаото, както други страни, да вземем за пример Гана и Кот д`Ивоар. Промяната на метеорологичните условия – в това число въздействието на климатичното събитие Ел Ниньо, което включва стопляне на водите на Тихия океан, въздейства на производството на какао. Тази година купувачите в Европа, Съединените щати и други страни заплащат повече за обичайните си бонбонени яйца и зайци.
Великден е в действителност значим сезон за производителите на шоколад в Швейцария. За нас това е най-големият интервал след Коледа - продажбите са големи.
Шантел Лубе, изпълнителен шеф на шоколадов магазин

Швейцарското държавно управление твърди, че страната е дом на най-големите потребители на шоколад на човек в света - близо 11 кг през 2023. От браншовата асоциация ChocoSuisse обявиха, че вътрешното ползване е спаднало спрямо равнището през 2022 година, частично заради повишението на цените.

Някои по-малки предприятия в други страни обаче, изпитват усложнения да се оправят със скока на цените на какаото, до момента в който продажбите им понижават.

Шоколади Сандрин в югозападната част на Лондон, в който се продават ръчно направени белгийски шоколадови бонбони, се бори да оцелее след десетилетия работа.
От 2020 година цената на какаото се е повишила и това се отразява на нас. Обикновено поръчвам по 200 или 300 кг от Белгия. Борим се да дадем доста положително качество на нашите клиенти и да не подвигаме цената.
Ниаз Мардан, притежател на магазин Сандрин в Лондон

Ниаз е освободила двамата си чиновници и разчита на продажбите по Великден и Коледа. Тя декларира, че рецесията с разноските за живот и слабата стопанска система в Обединеното кралство карат хората да се тревожат повече за храната, в сравнение с за шоколада.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР