В един от най-населените градове в Китай Шанхай не беше

...
В един от най-населените градове в Китай Шанхай не беше
Коментари Харесай

Нито един продаден автомобил в 25-милионен град през април

В един от най-населените градове в Китай Шанхай не беше продаден нито един автомобил предишния месец, а повода е строги ограничения за надзор на пандемията.

Най-големият регион в Китай, където живеят над 25 милиона поданици, е под прецизен локдаун съвсем два месеца. Властите подредиха на хората да останат у дома и затвориха доста бизнеси на фона на огнището от болест в града.

Над 30 града в Китай са под цялостно или отчасти блокиране, което визира до 187 милиона души в цялата страна, съгласно калкулации на CNN.

Разбира се рестриктивните мерки оказаха доста съществено влияние върху автомобилния пазар в града - съвсем всички дилъри бяха затворени и въобще не бяха регистрирани продажби, съгласно изказване от тази седмица на Шанхайската асоциация за продажби на коли.

Продажбите на коли в Китай спаднаха с 46% през април до 1,2 милиона транспортни средства спрямо март.

Това са най-слабите продажби през април от десетилетие, заяви предходната седмица Китайската асоциация на автомобилните производители.

Шанхай е извънредно значим за китайската автомобилна промишленост. Градът се подрежда преди всичко в общите продажби на коли - към 736 700 нови транспортни средства са продадени в Шанхай предходната година - повече от който и да било различен град.

Той е и главен индустриален и там се намират производители на коли като Tesla, Volkswagen, както и на главните снабдители на части Bosch и ZF Group.

Локдауните в Шанхай и други градове доведоха до спирания на веригата за доставки и засегнаха потребителските разноски във втората по величина стопанска система в света. Продажбите на Tesla в Китай се сринаха с 98% през април на месечна база съгласно данни на Китайската асоциация за леки коли. Производството на компанията във фабриката в Шанхай също спадна с 81%.

Toyota е спряла активността на 14 индустриални линии в осем завода в Япония, поради дефицит на части поради блокирането в Шанхай.

Nissan Motor също регистрира спад от 46% в продажбите в Китай по отношение на предходната година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР