В един от най-горещите дни от годината, в карловския квартал

...
В един от най-горещите дни от годината, в карловския квартал
Коментари Харесай

В жегите: Жители на квартал на Карлово останаха без вода

В един от най-горещите дни от годината, в карловския квартал „ Сушица” беше въведен воден режим. Това извади на улицата хората, с цел да стачкуват поради хроничната липса на вода до домовете им в изискванията на пандемия.
Чешмите в домовете на хора в „ Сушица” са пресъхнали. Единственото място, от което могат да наливат вода, е публичната чешма в центъра на карловския квартал.
„ Пълним легени, пълним кофи, пълним всичко. Можем ли да чакаме с неспокойствие да пристигна водата и то някакви капки, с цел да се изкъпем и измием. Все едно сме в 18 век”, споделят поданици на квартала.
„ Конституцията ни подсигурява водата, тъй като тя е общочовешко благо”, прибавят хората.
Въведеният воден режим ще задълбочи казуса, настояват хората от обитаемото място, които излязоха на митинг.
Водопреносната мрежа на Карлово е на повече от половин век. От Общината търсят метод да свържат водопровода на Карлово с този в Сушица, само че на този стадий няма задоволително средства. Друг проблем са жегите.
„ Засушаването докара до това, че водоемът не може да събере нужното количество вода”, споделя Стойо Карагенски – и.д. кмет на община Карлово.
Ако безводието продължи, жителите на обитаемото място се заканиха идната седмица да блокират подбалканския път София - Бургас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР