В един от най-големите медицински центрове в страната – Университетска

...
В един от най-големите медицински центрове в страната – Университетска
Коментари Харесай

Здравословно бъдеще в Пловдив: Клиниката по пневмология и фтизиатрия се обнови

В един от най-големите медицински центрове в страната – Университетска многопрофилна болница „ Свети Георги “ в Пловдив , се случи смяна от извънредно значение. Клиниката по пневмология и фтизиатрия към този момент е актуализирана и осъвременена след близо 15-месечен ремонт, финансиран напълно със лични средства на болничното заведение .

Проектът за ремонт и рационализация включва обновяване на всички аспекти на клиниката, от болничните стаи и сервизните пространства до баните, подовите настилки и вратите. Служебните пространства бяха подложени на ремонт, а цялата материално-техническа база беше възобновена. Този исторически миг за болничното заведение се означи със особено събитие, на което участваха водещи фигури от опазването на здравето и здравната общественост.

Изпълнителният шеф на УМБАЛ „ Свети Георги “ Пловдив проф. доктор Карен Джамбазов изрази своята признателност към екипа, работил по плана, и акцентира значимостта на новите битови условия за лекуването на пациентите . Той също по този начин акцентира ролята на Клиниката по пневмология и фтизиатрия като съвременно и новаторско здравно заведение, готово да отговори на растящите условия на опазването на здравето и да даде на пациентите висококачествени медицински услуги .

Доц. доктор Владимир Ходжев – началникът на клиниката , показа, че завършването на този план съставлява заключителна стъпка в десетгодишния развой на обновяване на Клиниката по пневмология и фтизиатрия. Този развой включваше и преместването на клиниката от База 1 на бул. „ Васил Априлов “ към База 2 на бул. „ Пещерско шосе “, което усъвършенства логистиката и свързаността с другите клиники и експерти в болничното заведение.

Това събитие е отличен образец за уговорката на медицинските институции и техните екипи за възстановяване на изискванията за лекуване и грижа за пациентите . Обновената Клиника по пневмология и фтизиатрия е подготвена да продължи своята задача да дава най-хубавите грижи за болните и да бъде фактор за съвременно и качествено опазване на здравето в района и страната.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР