В един от най-безинтересните, грозни и фарсови мачове през 2018

...
В един от най-безинтересните, грозни и фарсови мачове през 2018
Коментари Харесай

Тотален боксов фарс на Уембли преди Джошуа - Поветкин

В един от най-безинтересните, грозни и фарсови мачове през 2018 година локалният любим Лорънс Околи (вече 10-0, 7 КО) се пребори за влиятелната на домашно равнище английска купа в полусредна категория след единомислещо съдийско решение (116:110, 114:112, 114:113) против Мати Аскин (23-4-1, 15 КО) на “Уембли”.

Двубоят бе подгряващ за дълго чаканото шоу сред Антъни Джошуа и Александър Поветкин, само че двамата разочароваха тотално, откакто към 80% от дейностите на кръга бяха клинч, нечисти удари и обикновени “прегръдки”. Протежето на Джошуа Околи, който също е олимпийски златен медалист от Лондон 2012, бе осъден три пъти с лишаване на точка за непозволени дейности, а в случай че не беше във Англия, евентуално щеше да бъде дисквалифициран.

OKOLIE BEATS ASKIN ON POINTS@Lawrence_tko is the British Champion after beating Matty Askin over a scrappy 12 rounds.

Follow live: https://t.co/Cnc1vV7vu1
Book now: https://t.co/Vd1A6VQJBW
Non-sky subscribers: https://t.co/M4FyoTVXte pic.twitter.com/H5BB7L8KD4
— Sky Sports Boxing (@SkySportsBoxing) September 22, 2018
Мачът не бе изключително атрактивен в първата си част, тъй като в първите пет рунда Околи прекомерно доста предизвикваше клинчове и накъсваше дейностите на кръга. Той другояче стартира въодушевено и се стремеше да бъде агресор, само че след първите два сегмента от борбата двамата напълно се отдадоха на нечисти удари и “прегръдки”. Реферът на кръга Виктор Логлин, който беше доста ангажиран да разтървава непрекъснато противниците, даже лиши точка на Околи за непозволена офанзива с глава.

Колкото и да беше мъчно да се отбелязва (от съдиите край ринга) борбата, няколко по-чисти десни крошета на Околи в срещата се открояваха още повече на фона на непрекъснатите клинчове и нечиста игра през останалото време. В края на осмия рунд пък реферът на кръга лиши още една точка на първенеца от Лондон 2012 за задържане главата на съперника в многото клинчове. В 11-ия рунд строгият Логлин лиши трета точка от актива на Околи, който в последната секунда пък получи и ляво кроше от Аскин, само че не бе очевидно засегнат.

Публиката справедливо освирка двамата боксьори след последната сирена, отдъхвайки си с облекчение, че фарсът е завършил. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР