В един от мачовете определяни като гвоздеите на програмата през

...
В един от мачовете определяни като гвоздеите на програмата през
Коментари Харесай

Вашингтон: Еванс отрази мачбол и сломи Фриц; олимпийският сребърен медалист също е аут

В един от мачовете определяни като гвоздеите на програмата през днешния ден на шампионата във Вашингтон, на корта излязоха първата ракета на домакините Тейлър Фриц и Даниел Еванс. Сблъсъкът изглеждаше като следващия рецитал на твърди кортове от страна на американеца, но куп неточности във значимите моменти, измежду които и пропуснат мачбол, разрешиха на британеца да се завърне в мача и той се поздрави с успеха след 3:6 7:6(6) 4:1 и отричане, осигурявайки си среща на четвъртфиналите със сензацията Йошихито Нишиока.

Световният номер 13 бе безмилостен на старта и за наслада на локалните почитатели, завоюва пет от дебютните шест гейма, като по този метод взе сериозен задатък в резултата. Фриц позволи да изгуби единия си брейк, само че нямаше място за съмнения в идните минути и записа откриващия сет на сметката си.

Американецът трансферира високото равнище в играта си и при започване на втората част, като подпечата превъзходството си с пробив за 2:0. Британецът, губейки със сет и брейк, продължи да излъчва забележително успокоение и навакса пасива си, с цел да докара нещата до тайбрек, в който след доста обрати отрази мачбол и още с първия си сетбол съумя да изравни резултата в обособените елементи.

Третият и съдбоносен сет бе изпълнен с голям брой пробиви при старта си, само че проблем с физическото положение на първата ракета на домакините, който вероятно бе повлиян от голямата горещина, го принуди да се откаже и международният номер 40 стигна до успеха.

В един от откриващите за деня мачове в игра видяхме седмия подложен Карен Хачанов и една от сензациите на шампионата досега в лицето на Йошихито Нишиока. Срещата биваше ръководена от привидно мощните подавания на двамата състезатели, като те си размениха единствено по един пробив в конфликта, само че японецът се оказа по-приспособим и отмъкна триумфа след два тайбрек сета - 7:6(2) 7:6(1).

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР