В един обикновен английски следобед президентът на Тотнъм Даниел Леви

...
В един обикновен английски следобед президентът на Тотнъм Даниел Леви
Коментари Харесай

Среща по пижама е била ключова за Почетино и Тотнъм

В един елементарен британски следобяд президентът на Тотнъм Даниел Леви посреща по пижама треньор, който пет години по-късно ще изведе тима му до полуфинал в Шампионската лига. Късен следобяд е, само че Даниел Леви е с обичаната си нощница с мече вкъщи. Той кани на дивана си човек, който би трябвало да убеди да поеме Тотнъм.

Маурисио Почетино е експертът, който стиска ръката на боса на „ шпорите”, с цел да стигнат през днешния ден досега, който почитателите са очаквали толкоз дълго.

„ Първата ми среща с Даниел беше в неговата къща. Беше без обувки, облечен по пижама. Беше следобяд, не беше през нощта. Това е истината”, разкри Маурисио Почетино.

Разговорът им е почнал с тима, тъй като тогава отборът е разполагал с повече от 30 играчи.

„ Бяха 34 или 35 футболисти. И възкликнах, о, това не е тим за американски футбол”, спомни си още мениджърът на „ шпорите”.

Днес Маурисио Почетино разполага с тим, който е конкурентноспособен на всички останали в Шампионската лига. Дори и без трофеите, които му се изплъзват през последните сезони, отборът му бележи незабравим прогрес.

„ Вижте какъв брой сме напред. Затова би трябвало да поздравим всички тук, за тези пет години. Може още не сме спечелили трофей, само че това, което вършим в този момент е повече от трофей”, добави наставникът на лондончани.

Тази вечер Тотнъм се изправя за шести път на терена на новия си дом, с цел да срещнат Аякс в най-важния си мач след финала за Купата на УЕФА през 1984 година против Андерлехт.

„ Имаме прелестна опция да сме тук, да играем на полуфинал. Това не се случва постоянно изключително за клуб като нас. Затова би трябвало да покажем почитание към шампионата и към противника. Ще бъде доста мъчно, Аякс също заслужи да бъде на този стадий. Достигането ни до полуфинала значи, че имаме качествени и невероятни играчи”, добави Почетино.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР