В един момент продажбата на рафинерията на Лукойл в Бургас

...
В един момент продажбата на рафинерията на Лукойл в Бургас
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Продажбата на рафинерията на „Лукойл” в Бургас е един логичен изход

„ В един миг продажбата на рафинерията на „ Лукойл ” в Бургас ще бъде логически излаз, който към този момент беше загатнат. Централата на нашата рафинерия в Швейцария направи съответните промени в бордовете. Трябва да бъдем деликатни, у нас към този момент има закон, обвързван с наблюдението на непознатите вложения. Той е на база европейски правилник, тъй че би трябвало да създадем скрининг. Не чакам съществени разтърсвания на пазара ”.

Това съобщи пред „ NOVA “ някогашният министър на стопанската система Лъчезар Борисов . По думите му възбраната за вноса на съветски нефт в България е извънредно значим миг, защото по този метод ще се прекъсне една взаимозависимост за страната ни. Той добави, че в последните години сме станали прекомерно зависи от Русия по по линия на стокообмена и вноса на нефт.

„ Имаше интервали, в които растежът беше 200 %. Говорим за пъти повишаване и пъти по-голяма взаимозависимост “.

Според Лъчезар Борисов няколко години подред министрите на стопанската система не са изпълнявали признат закон от Народното събрание, заради което се е наложило да нанесат нужните корекции в този законопроект, тъй че да може страната да събира разликата , която се трупаше в съветската компания.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР