В един и същи ден кметът на Банско Георги Икономов

...
В един и същи ден кметът на Банско Георги Икономов
Коментари Харесай

Нова детска градина строят в Банско

В един и същи ден кметът на Банско Георги Икономов подписа контракт с изпълнителя и двамата дружно направиха първа копка на нова детска градина.
Договорът с ДЗЗД „ Корект строй Банско “ е на стойност 1 007 427 лева без Данък добавена стойност.Консорциумът се състои от компаниите „ Селектбилд “ ЕООД ЕООД – Благоевград, с шеф Стефан Дудаклиев, и „ Вантроник “ ЕООД – Симитли, с шеф Иван Давидков.
„ Благодарение на поддръжката на страната и премиера господин Бойко Борисов, получихме целево финансиране за построяването на нова детска градина в размер на 1 200 000 лв.. Разкриваме работната площадка с мисъл за бъдещето – да осигурим оптималните условия за развъждането на близо 100 деца, разпределени в четири детски групи. По този метод ще разгадаем един дълготраен проблем с нарушаването на допустимия най-много на броя на децата и ще осигурим по-спокойна среда за тяхното развъждане. Не инцидентно избрахме и терена, който не е локализиран в централната градска част. Семействата, които живеят в новите квартали на града ще разполагат с по-близка до тях детска градина, което ще ги улесни при напредването, изключително през студените месеци на годината”, е декларирал Икономов по време на церемонията.

Детската градина е проектирана според всички модерни условия. В нея се планува да се обитават четири групи, като всяка от тях ще разполага със лични гардеробни, занимални, спални и санитарни пространства. Ще бъде построен също асансьор за лица в неравностойно състояние, а отоплението ще бъде локално – с казан на пелети. Планира се обекта да бъде издигнат до края на 2019 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР