В ече и децата знаят, че планетата, която обитаваме, е

...
В ече и децата знаят, че планетата, която обитаваме, е
Коментари Харесай

Рециклирането има смисъл, дори и да не го виждаш веднага

В ече и децата знаят, че планетата, която обитаваме, е безусловно зарината в пластмаса. Ефектът от това замърсяване към момента не е забележим във всекидневния ни живот, само че е задоволително да изгледаме случаен клип в интернет, с цел да разберем, че тоновете пластмасови боклуци в морета и океани скоро ще станат и наш персонален проблем.

Риби и морски бозайници, оплетени с найлонови торбички, плажове, засипани с пластмасови чаши, чинии и всевъзможни други отпадъци – гледката става все по-масова. Дори и в България неотдавна имаше сходен проблем – река Искър бе затлачена с тонове боклуци, а казусът сподели на бял свят, че в случай че не приемем опазването на природата насериозно и персонално, замърсяването може да стане необратимо.

В опит да се оправи с този проблем, Европа вкара възбрана за потребление на еднократни пластмасови артикули и от юли тази година най-сетне ще се лишим от някои от най-често употребяваните артикули, като клечки за уши, еднократни принадлежности за хранене, пластмасови чаши за кафе и питиета, найлонови торби. Те ще бъдат сменени от артикули, създадени от дълготрайно устойчиви материали. Ограничителната мярка бе оповестена преди две години, с цел да могат комерсиалните обекти да се приготвят за смяната, и в някои от тях тя към този момент е реалност.

В акцията си „ Рециклирането има смисъл “ Лидл България насочва напъните си към понижаване на използването на пластмаса и стимулиране на преработването. Целта ѝ е всеки един от нас да осъзнае по какъв начин персоналните старания в опазването на природата от един от най-големите замърсители – пластмасата, са от голямо значение.

Личният принос на компанията идва под формата на някои съответни ограничения нововъведения - редизайн на някои от опаковките на личните ѝ артикули, понижаване на използването на пластмаса, разчистване на околната среда от боклуци. Търговската верига работи и за това до 2025 година да понижи с 20% количеството пластмаса в опаковките на артикули от личната си марка, както и да направи 100% от опаковките на същите артикули рециклируеми.

Някои от нововъведенията включват понижаване на тежестта на тарелките за прясно месо, а част от продуктите за разчистване на личната марка W5 към този момент са в опаковки от 100% рециклирана пластмаса . Lidl работи и в посока понижаване наличието на пластмаса в бутилките на продуктите, а от началото на 2020 година в магазините от веригата не се оферират пластмасови произведения за еднократна приложимост.

Веригата към този момент пусна в продажба и първите спортни обувки, чиято текстилна част е направена от 100% рециклирана пластмаса , 25% от която е от остарели пластмасови бутилки, събирани от плажове и крайбрежни региони.

Клиентите също са във фокуса на ограниченията – от Lidl постоянно осведомят и ангажират обществеността за това по какъв начин всеки от нас може да способства за понижаване на замърсяването с пластмаса, а неотдавна даже лансираха и първия си видеоклип с такова обръщение.



„ Една история за пудинги, обич и още нещо “ е класическа история за среща и влюбване, само че в подтекста на персоналния принос в опазването на природата. Рециклирането и разделното събиране на боклуци може да е публичен проблем, само че от време на време се трансформира и в мотив за възникване на усеща и доближаване, които пък водят със себе си смяна за положително. Как да открием любовта на най-неочакваното място и в същото време да се научим да сме по-отговорни към природата – гледайте клипа за по-точни указания и не забравяйте, че в никакъв случай не е късно да приемеш драговолно идеята за опазването на природата.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> --> Не пропускай
С поддръжката наLidl
Понеделник заран, шефът пита: - Очите ти са зачервени, пил си до сутринта, нали? - Глупости, липсваше ми работата, плаках!!! Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниОт Българския лекарски съюз оповестиха самодейност за едноминутно мълчаниеКакво написа министър председателят в профила си във Facebook във връзка Световния ден на здраветоСинът на Джо Байдън призна, че неговото име му е разрешило да получи място в управителния съвет на украинската газова компания " Бурисма " Случаят е от лятото на предходната годинаПосегателството е снимано от камери за видеонаблюдениеУбитият е 46-годишен притежател на автокъщаОксфордският университет заяви, че стопира с клиничните тествания върху деца на имунизацията против коронавирус, която създаде с британско-шведската лаборатория " АстраЗенека " Мишени на хакерите са били Европейската комисия и още институцииПо-добре си похапвайте от млечнияСамо през декември 2020 година в Китай са построени 112 000 публични зарядни станции, което е повече от цялата социална зарядна мрежа в Съединени американски щати, само че идващият огромен производител на акумулатори може да от Европа.Вчера в Сърбия дойде пратка от половин милион дози " Синофарм " Резултатите от изследването са сходни с тези, огласени от " Пфайзер " за тяхната ваксина предходната седмицаРокадите са в цялата странаВременно придвижването в региона е ограниченоВсяка година българи от целия свят посещават гроба на хан КубратЕто по какъв начин е разпределен вотът на българитеОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР