В двубой от 25-ия кръг на Втора лига Хебър победи

...
В двубой от 25-ия кръг на Втора лига Хебър победи
Коментари Харесай

Десетима от Хебър взеха ценни три точки от Созопол

В дуел от 25-ия кръг на Втора лига Хебър победи Созопол с 2:1. Хамдиев откри резултата като на празна врата откри в 45-ата минута, а Игнатов добави втори във 77-ата минута. Молдованов върна тима си в мача с попадение в 90-ата минута, само че силите на созополци и натискът им в края на дуела не донесе нужния резултат. С тази победа отборът от Пазарджик е на 4-ото място с 38 точки на 1 закъснение от Спортист Своге. Созопол е на 7-ото място с 30.

Тимът от Пазарджик остана с 10 души още в 6-ата минута, откакто Любенов фаулира Ферадов на сантиметри пред наказателното поле на отбора и съдията го изгони, което принуди треньорът на гостите Николай Митов да прави насилствена промяна. Последва директен свободен удар за домакините, само че Тодоров стреля право в стената построена от играчи на Хебър.

В 16-ата минута Ферадов опита да откри съотборник в наказателното поле на гостите, само че Созопол пропусна да открие резултата. В 23-ата минута Гюзелев прати топката в мрежата на гостите, само че имаше вдигнат байрак за засада. Малко преди този момент Живко Петков стреля към Андонов, само че не сполучи да се разпише.

Хебър пропусна отлична опция в 26-ата минута, когато Хамдиев от преференциална позиция към точката на дузпата не откри задачата. Между 36-ата и 38-ата минута домакините имаха сериозна опция да открият резултата, само че при първата след центрирането в наказателното поле гостите се оправиха със обстановката, а при втората защитник почисти топката току пред нападателя на Созопол да насочи изстрел.

В 45-ата минута след центриране от корнер и неточност на вратаря Андонов, Хамдиев от няколко метра на празна врата откри резултата.

Созопол реагира през втората част и в 46-ата минута Гюзелев не съумя да засече центриране отляво по офанзивата, с цел да съумее да изравни резултата.

Отново домакините имаха отлична опция в 60-ата минута, само че ударът на Тютюков, който влезе като промяна не донесе попадение. Две минути по-късно Колев, който също се появи от аварийна пейка, с глава прати топката в ръцете на Дебърлиев.

В 75-ата минута Ферадов навлезе добре в наказателното поле на Хебър, само че се подхлъзна, падна и загуби контрола върху топката, която излезе в навън.

Хебър като че ли подпечата триумфа си с нов гол в 77-ата минута, когато Игнатов с изострен удар не остави шансове на вратаря Андонов. В 89-ата минута удар на Тютюков накара вратаря на гостите с последни старания да стопира топката преди тя да премине с целия си размер голлинията и резервира резултата неизменен. Все отново домакините върнаха едно попадение в 90-ата минута посредством Молдованов.

Созопол опита да натика противника в наказателното поле в добавеното време на мача, само че не съумя да се добере до изравнителното поладение и гостите от Хебър ликуваха с 3-те точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР