В двубой от 10-ия кръг на Висшата лига Лестър победи

...
В двубой от 10-ия кръг на Висшата лига Лестър победи
Коментари Харесай

Лестър се справи със слаб карамел

В дуел от 10-ия кръг на Висшата лига Лестър победи Евертън с 2:0. Головете за триумфа осъществиха Джейми Варди и автогол на Джонджо Кени през първата част на дуела. Така новият ментор на "лисиците " Клод Пюел започва с триумф отпред на отбора.

Лестър стартира повече от интензивно дуела и стартира да нападна вратата на противника още с началните минути. В 18-ата минута на дуела чудесна контраофанзива на "лисиците " докара до гол за домакините. Риад Марез центрира отдясно към Варди, който беше на точното място и откри резултата.

Четири минути по-късно Марез имаше опция да означи, само че не сполучи след добра интервенция на Пикфорд.

Лестър стигна и до втори гол, откакто Демарай Грей опитва да откри Варди в наказателното поле, само че Кени в опита си да почисти прати топката във вратата на слисания Пикфорд.
Гостите от Евертън не съумяха да се опълчват на откритата игра на Лестър, а през втората част единствената по рискова обстановка пристигна в 70-ата минута, когато Ниас пропусна най-малко да понижи резултата. В края на дуела и Бейнс пропусна късмет за "карамелите ".

Така след триумфа Лестър е на 11-ото място след 3-ата си победа в шампионата, а Евертън е в зоната на изпадащите с 18-ото си място и актив от 8 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР