В двореца Долмабахче в Истанбул в петък, 22 юли, се

...
В двореца Долмабахче в Истанбул в петък, 22 юли, се
Коментари Харесай

КОНСЕНСУС: Русия и Украйна се споразумяха за износа на украинско зърно


В двореца Долмабахче в Истанбул в петък, 22 юли, се организира церемонията по подписването на съглашение за доставка на зърно и храни, което ще разреши да се възобнови безвредното превозване на селскостопански артикули от черноморските пристанища.

Документът за доставките на зърно се подписва в наличието на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Президентът на Турция изрази гордостта си от приноса на страната му за премахването на продоволствената рецесия, чиято тематика от дълго време е в международния дневен ред.

„ Надявам се, че взаимната стъпка, която подхващаме през днешния ден в Истанбул с съветската и украинската страна, ще бъде нова повратна точка, която ще съживи вярата за мир “, сподели президентът.

Ердоган сподели, че през идващите дни ще се възобнови морският превоз на товари в Черно море, което ще има позитивно влияние върху продоволствената сигурност на доста страни.

" Прилагането и наблюдението на този извънредно значим проект ще се реализира посредством взаимния координационен център в Истанбул ", сподели турският водач.

По-рано, на 13 юли, в турския мегаполис се организира четиристранна среща на представители на Руската федерация, Украйна, Турция и Организация на обединените нации по въпроса за доставките на зърно и други артикули от блокираните черноморски пристанища на Украйна заради война.

Турският министър на националната сигурност Хулуси Акар разгласи, че е реализиран прогрес в основаването на Координационен център в Истанбул, в който ще се обитават представители на четирите партии.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР