В двора на Министерството на външните работи се събраха служители

...
В двора на Министерството на външните работи се събраха служители
Коментари Харесай

Служители на МВнР протестираха за по-високи заплати


В двора на Министерството на външните работи се събраха чиновници на митинг, заяви БГНЕС. Исканията им са за увеличение на ниските хонорари по отношение на високите условия, отсъствието на бистрота, неналичието на интерес към специалността, занижаването на критериите за банкет, неприятните условия на труд, съществуването на „ специфични “ самостоятелни заплати за избрани чиновници, нелогичното пресмятане на заплатите на младшите чиновници по отношение на старшите, изчезналата процедура за преизчисляване на заплатите и така нататък

Припомняме, че от месеци чиновниците в Министерство на външните работи упорстват да бъдат преразгледани разпоредбите за определянето на трудовите им хонорари, както и съответното използване на Наредбата за командировъчните средства при чуждестранен мандат.

От Професионалното обединяване на държавните чиновници от дипломатическата работа оповестиха, че подхванатите в средата на октомври алегорични протестни дейности не са дали резултат, заради което от 2 декември, петък, се минава към ефикасни протестни дейности.

Стачката бе предпуредителна. Протестиращите хвърлиха жълти стотинки пред входа на външно министерство като знак на ниската оценка на техния труд.

Очаква се уредниците на стачката да бъдат изслушани в парламентарната комисия по външна политика.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР