В двора на Лабораторията за радиационна хигиена към Дирекцията за

...
В двора на Лабораторията за радиационна хигиена към Дирекцията за
Коментари Харесай

Откриха радиация в двора на лаборатория в Румъния

В двора на Лабораторията за радиационна хигиена към Дирекцията за публично здраве в румънския град в Тимишоара през вчерашния ден следобяд е измерено превишено равнище на радиоактивност. Това предава организация Аджерпрес, като се базира на Дирекцията за публично здраве.

Наблюдаваната особеност в звездата евентуално е повода и за полярните сияния, които бяха следени през миналия месец

Достъпът до региона е стеснен и е поискана поддръжката на съответните институции за оценка на обстановката. Разследването към момента продължава и до приключването му регионът остава под наблюдението на полицейски екип.

Полицаи от Службата за оръжия, експлозиви и рискови субстанции в Тимишоара проверяват неспазване на режима за нуклеарни или други радиоактивни материали.

Британският „ Гардиън “ разкри, че комплексът е извънредно амортизиран и има заплаха от злополука

Инспекторатът за изключителни обстановки на окръг Тимиш осведоми, че няма облъчени лица и не съществува риск за популацията, предава Българска телеграфна агенция.

Екип на пожарната работа, отговарящ за химическите, биологичните, радиационните и нуклеарните опасности, е осъществил радиологично проучване в зоната.

На 26.11 се появиха медийни изявления, съгласно които е засечено високо равнище на радиация от румънска страна наоколо до Козлодуй

" Радиоактивният материал се намира в двора на Лабораторията за радиационна хигиена на улица " Виктор Бабеш " в Тимишоара. Радиологичното проучване беше осъществено в наличието и под управлението на контрольор от Националната комисия за надзор на нуклеарните действия. Екипът за химическите, биологичните, радиационните и нуклеарните опасности маркира региона на границата на естествения радиационен декор. Бихме желали да подчертаем, че няма облъчени лица и няма риск за популацията, защото регионът се намира в двора на лабораторията ", се показва в известие на Инспектората за изключителни обстановки.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР