В двигателя на една стара Лада“ – мечтата на някогашния

...
В двигателя на една стара Лада“ – мечтата на някогашния
Коментари Харесай

Спомени от соца: ВИДЕО доказва как колата може да се движи с... вода - свръхсекретният проект на лаборатория „Биоелектроника“

В мотора на една остаряла „ Лада “ – фантазията на тогавашния соц деец, наливат вода през карбуратора. Бензиновият контейнер е откачен. После колата пали и изминава няколко метра. Този видеозапис, изработен преди двайсетина години, потвърждава, че водата може да се употребява като гориво вместо бензин. На касетата има още няколко впечатляващи записа като да вземем за пример следния: изливат вода от бутилка в съд и прибавят към нея няколко капки зелена течност. После щракват запалка; водата лумва в пламъци.

Видеокасетата донася пощальон, който упорства тя да бъде гледана в негово наличие – никакви презаписи не са позволени. А куриерът е пратен от изобретателя на революционното гориво – българина Стефан Найденов. Петролните шейхове ще се ужасят в случай че видят касетата. Но те няма от какво да се опасяват – откритието е известно към този момент единствено на неговия откривател.

През 80-те години Стефан Найденов е началник на лаборатория „ Биоелектроника “ и основава дружно със своите сътрудници доста медикаменти, които съгласно него церят неизцерими заболявания. Междувременно Найденов стартира работа над нов, свръхсекретен план, който щял да преобърне наобратно международната стопанска система.

На Световния екологичен конгрес в София през ноември 1989 година той показва по какъв начин водата гори. Според него с добавката на зелена течност тя може да размени бензина в моторите с вътрешно горене. Екофорумът обаче е последната интернационална изява на Тодор Живков. Седмица след него той е свален от власт и стартира поетапното премахване на всичките му протежета. Противниците на Найденов настояват, че медикаментите му нямат рекламирания резултат или са други имена на известни илачи. Например биопиринът, основан в неговата лаборатория и продаван във всички аптеки, е чист аналгин. Производството на биопирин е спряно, на жирозитала – също.

Но с горящата вода работата е друга – демонстрират я по малкия екран, заместник-председателят на Великото национално заседание Гиньо Ганев посещава лаборатория „ Биоелектроника “. На Стефан Найденов оферират работа в Канада и други далечни страни. Той обаче не приема. Ту споделя, че желае да работи за родината си, ту – че предложенията не били финансово преференциални. Накрая лабораторията му е закрита, без да се разбере тайната на зелената течност. Той самият твърди, че я е унищожил. Нейната формула е незнайна, тя не е записана в патентното ведомство, за нея не е желано, нито издавано авторско удостоверение. Дали става дума за гениално откритие или за гениална мистификация? Найденов е пенсионер, живее в столичния квартал „ Младост “ и не жадува за популярност. Даже не желае да си спомня за времето, когато го е приемал президентът, а заместник-председателят на Народното събрание е идвал на крайници в офиса му. Но въпреки всичко, както в миналото Галилей пред Инквизицията, продължава да повтаря: „ И въпреки всичко водата гори! “



***
Водородът се употребява в ракетите.
Водата в действителност би могла да се употребява за гориво, споделят химиците. Нейната молекула се състои от два атома водород и един О2. Кислородът поддържа горенето, а чистият водород е мощно гориво, което се употребява в ракетните мотори. Изгорелите газове са чиста водна пара, т. е. нямат нездравословни съставки, а водород в природата се съдържа в безкрайно количество, на първо място във водата. Защо тогава използваме скъпия и замърсен нефт, чиито ресурси са лимитирани? Причината е, че отделянето на чистия водород е доста мъчно и скъпо. За него е нужна повече сила, в сравнение с дава след това като гориво.

Методът на Стефан Найденов явно е различен, защото той не разлага водата на водород и О2. Той припомня на опитите на Джон Андрюс отпреди към век. През 1915-1917 година Андрюс, американец от Маккийспорт, градче в американския щат Пенсилвания, показва няколко пъти на разнообразни места запалване на мотор с вътрешно горене с вода. Последната проява прави във военноморския цех в Ню Йорк на трицилиндров мотор, инсталиран на стенд. Описано е, че там Джон Андрюс прибавил към 1 галон (3,6 литра) вода 7-8 капки зелено масло. Оттогава експерти и учени от целия свят гадаят каква е формулата на зеленото масло, което трансформира водата в гориво.


Източник: socbg.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР