В двете седмици преди Кейт Мидълтън да съобщи пред света

...
В двете седмици преди Кейт Мидълтън да съобщи пред света
Коментари Харесай

Кейт Мидълтън - жертва на руски онлайн тролове

В двете седмици преди Кейт Мидълтън да заяви пред света за раковата си диагноза в онлайн пространството се разпространяваха най-различни и най-невероятни изказвания за здравето и отсъствието й, което единствено е асъдействало за още по-голям стрес за принцесата и фамилията й.
 Кейт Мидълтън и диагнозата рак - по какъв начин я одобряват принц Уилям и родителите на принцесата на Уелс
Изплашен и беззащитен - по какъв начин диагнозата на Кейт промени Уилям

Коя е другата й огромна опора

Впоследствие английски специалисти по сигурността проучват данни от обществените медии и стигат до умозаключение, че става дума за координирана акция по разпространяването на подправени и провокативни изказвания за Мидълтън.

Експертите споделят, че моделите, по които това се е случвало, съответстват с профила на съветска онлайн група за разпространяване на дезинформация или, казано с елементарни думи, на подправени вести. Същата група е виновна за шерването на " вести " по какъв начин Франция отдръпва поддръжката си за Украйна.

Мартин Инес, шеф на Института за нововъведения в сигурността, престъпността и разузнаването към Университета на Кардиф споделя, че изследването име разкрило систематични опити за укрепване на вълната от клюки за принцесата на Уелс, като хаштагове, които я загатват, се споделят милиарди пъти в разнообразни обществени медии.

Проф. Инес разяснява още, че тактиката на съветската група е да напипа задоволително пикантни изказвания, за които няма публична информация, и да ги раздуха до невероятни мащаби. Така подправените изказвания доближават доста по-лесно до повече хора и са по-трудни за " хващане ", в сравнение с в случай че непосредствено се изфабрикува подправена вест.
 Снимка 648167

и съответни данни за мащаба на подправените вести в обществените медии и, в частност, изказванията за - за последните три месеца TikTok са деактивирали повече от 180 милиона подправени профили.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР