В две варненски училища ще бъдат изградени фотоволтаични електрически централи,

...
В две варненски училища ще бъдат изградени фотоволтаични електрически централи,
Коментари Харесай

Две училища във Варна ще се сдобият с фотоволтаични електроцентрали

В две варненски учебни заведения ще бъдат построени фотоволтаични електрически централи, оповестиха за Moreto.net от Община Варна.

Това са ОУ „ Йордан Йовков “, ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “, а фотоволтаичните централи ще се осъществят по планове, а финансирането ще е по процедурата “Модернизация на просветителна среда “ по националния проект за възобновяване и резистентност.

Община Варна е защитила сполучливо планове на обща стойност над 16 млн. лева за главен ремонт и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в три учебни заведения и една детска градина - ОУ „ Йордан Йовков “, ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “, ОУ „ Добри Чинтулов “ и детска градина №17 „ Д-р Петър Берон “.

Четирите плана са класирани за финансиране по процедурата “Модернизация на просветителна среда “ по националния проект за възобновяване и резистентност, оповестиха от дирекция „ Европейски и национални стратегии и планове “. За обектите следва осъществяване на публични поръчки и подписване на контракти за строително-монтажни работи. От дирекция „ Образование и юношески действия “ прецизират, че в трите учебни заведения и детската градина, новата образователна година ще стартира в сегашните здания.

В учебно заведение „ Йордан Йовков “ ще бъдат осъществени енергоспестяващи ограничения за постигането на клас „ А “ на енергийна успеваемост, което включва цялостна замяна на външната дограма, слагане на фасадна система с топлоизолация, каменна обшивка и минерална мазилка. Ще бъдат построени всички детайли за налична среда, в това число нов асансьор. Предвидено и ново архитектурно–функционално систематизиране на постройката, третият етаж ще бъде преустроен за обезпечаване на STEM среда. Предвижда се смяна на източника на топлинна сила от нафта в газ и създаване на фотоволтаична електрическа централа (ФЕЦ) на покрива.

В ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ ще се изпълнят ремонтни действия образователните стаи, коридорни пространства, ремонт и реставрация на санитарните възли, както и мероприятия за основаване на налична среда. Предвидено е създаване на STEM среда. По плана би трябвало да бъде сложена топлоизолация, да бъде осъществена замяна на дограма, хидро- и топлоизолация на покривни структури, подове и други Тук също е планувано създаване на фотоволтаична електроцентрала (ФЕЦ) за лично ползване на покрива на главната постройка.

В ОУ „ Добри Чинтулов " се планува напълно промяна на външната дограма и топлоизолация, вътрешен ремонт и замяна на подови настилки, създаване на STEM среда. Проектът включва още реализиране на ограничения по досегаемост, в това число създаване на външен асансьор.

Обновена ще бъде и главната постройка на ДГ №17 „ Д-р Петър Берон “. Проектът планува слагане на топлоизолация и замяна на дограма, хидро- и топлоизолация на покривни структури. Ще се изпълнят ремонтни действия в пространствата, в които се реализира образователната активност и в коридорните пространства. Ще се обнови цялата вътрешна ВиК мрежа и електро апаратура, както и системата на отопление в това число замяна на отоплителни тела. Проектът планува и реализиране на ограничения по досегаемост, в това число създаване на външен асансьор.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР