В две от източните провинции на Германия се гласува днес.

...
В две от източните провинции на Германия се гласува днес.
Коментари Харесай

Важни избори се провеждат в Германия

В две от източните провинции на Германия се гласоподава през днешния ден. Изходът от вота в Бранденбург, с основен град Потсдам и Саксония, със столица Лайпциг, може да бъде взривоопасен за ръководещата коалиция в Берлин. Според последните социологически проучвани двете огромни партии - консерватори и социалдемократи - ще претърпят съществени загуби. Основният въпрос обаче е, какъв брой мощна ще се окаже дяснопопулистката "Алтернатива за Германия ".
В Саксония Християндемократичен съюз евентуално ще резервира лидерската си позиция. Веднага след него социолозите подреждат "Алтернатива за Германия ". Премиерът Михаел Кречман се пробва с непосредствен контакт с гласоподавателите да резервира десетилетното водачество на своята консервативна партия.
Михаел Кречман, министър председател на Саксония: Стратегията на "Алтернатива за Германия " е да основава изкривена картина на нещата посредством интернет и опциите да се направи нещо против този интернет-балон са доста лимитирани.
В източно-германските провинции тлее протестно въодушевление, от което десните популисти се възползват. Има неодобрение от мигрантите, на които се гледа като на конкуренция за скромното богатство. Много от младежите напущат родните си места. Това прави "Алтернатива за Германия " мощна. Мото ѝ е "Да приключим смяната ".
Андреас Калбиц, "Алтернатива за Германия ", Бранденбург: Разбира се, ние не съпоставяме Федералната република с някогашната Германска демократична република. Това би било неправилно. Обаче се случват други неща - разлики в пенсиите, свиване на коридорите за изявление на мнение.
В алената провинция Бранденбург се чака сериозен спад в доверието към социалдемократите. Социолозите дават преднината от единствено 1% пред "Алтернатива за Германия ". С десните популисти никой не желае да се коалира. Така че възможен мощен избирателен резултат ще подейства като потрес, само че няма да пренареди политическата карта на страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР