В двадесет и трети лунен ден се препоръчва да се

...
В двадесет и трети лунен ден се препоръчва да се
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – петък – 25 март 2022

В двадесет и трети лунен ден се предлага да се понижи яденето, тъй че е целесъобразно да се изостави месото, само че можете да ядете млечни артикули. Не се предлага преяждане, в противоположен случай може да се чакат проблеми със стомашно-чревния тракт.

Допустимо е да се подготвят десерти с извара, да се подправят салати със заквасена сметана. Изварата и сирената са изключително потребни.

Препоръчително е да се откажете от кафето и чая през днешния ден, по-добре е да замените всички питиета с мляко. Не би трябвало да се пие алкохол, да се пушат цигари. За хората, склонни към наднормено тегло, е по-добре да изключат тестените произведения.

Ако вашият метод на живот разрешава, организирайте си един ден на разтоварване. Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизнеспособност, с цел да се бори с външни неподходящи фактори и да го товарим с тежка храна. Но в случай че задачата ви е намаляване, денят е безпристрастен ден за това. Усилията ви в тази област няма да бъдат напразни, само че не трябва да очаквате поразителни резултати.

СУПА ОТ ТИКВИЧКИ

Продукти: 500 г тиквички, 30 мл олио, 30 г прясно масло, 100 г лук, 50 г моркови, 50 г целина, 100 г домати, 15 г брашно, 1 яйце, 100 г кисело мляко, сол, червен пипер, копър (магданоз) на усет.

Приготвяне: Лукът, морковите и целината се почистват и измиват, нарязват се на дребно и се задушават в олиото до омекване. Разбъркват се с червен пипер и нарязаните на дребно кубчета тиквички и се заливат с гореща вода.

10 минути след завирането им се прибавят нарязаните домати. Супата се посолява и се вари до омекване на тиквичките. Застройва се с варена застройка от авансово запеченото брашно, яйцето и киселото мляко, подправя се с маслото и се отстранява от огъня. Преди поднасянето й се поръсва със ситно нарязан копър или магданоз.

Любопитно: За да отстраните бедите от вкъщи си, би трябвало да скриете торбичка със изсъхнал копър някъде в усамотен ъгъл на къщата. И в случай че се посипе към прага сухата зеленина, човек с недобросъвестни мисли или планове няма да може да го прекрачи.

Поверието споделя, че е потребно да окачите филиз копър покрай детското креватче. Това ще защищити детето от зли очи и ще му даде здрав, здравословен сън.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР