В два последователни дни, заредени с много емоции и знания,

...
В два последователни дни, заредени с много емоции и знания,
Коментари Харесай

Малчугани посетиха полицията и пожарната в Бургас

В два поредни дни, заредени с доста страсти и познания, близо 20 малчугани от детска градина " Иглика " в к-с " Славейков " гостуваха поредно в постройката на ОДМВР – Бургас и на бургаските огнеборци.

Подрастващите от група " Иглика ", ръководена от старши преподавател Стела Атанасова, старши преподавател Димитрина Пенчева и помощник-възпитател Стефка Апостолова посетиха дежурната част на регионалната дирекция, ръководена по време на мероприятието от контрольор Алексей Русев. Всяко от децата носеше саморъчно направени полицейска фуражка и нагръден знак. Инспектор Русев посрещна задушевно малчуганите от детска градина " Иглика ", като им изясни в елементи пътя на едно незабавно телефонно позвъняване от тел. 112 до чиновниците на реда. Показа им образно по какъв начин се уведомяват полицейските екипи на терен за настъпило закононарушение или пътен случай. Разкри и компликациите и провокациите в ежедневната полицейска работа. В дежурния център на бранш " Пътна полиция " дребните посетители се срещнаха с младши автоконтрольор Неделин Проданов, който образно показва системата за видеонаблюдение, инсталирана на основни точки в Бургас – град, както и наличните благоприятни условия за увеличаване на картината, връщане на видеозаписа и прехвърлянето на няколко видеокамери на един екран.

Огромна бе изненадата на малчуганите, когато идната спирка в постройката на ОДМВР - Бургас се оказа кабинета на Директора – старши комисар Калоян Калоянов. Децата задаваха голям брой въпроси, свързани с директната полицейска работа и се вълнуваха по какъв начин и за какво някой взема решение да стане служител на реда. Разкриха, че в едно от заниманията си в детска градина " Иглика " са обсъждали качествата на полицейския чиновник, като всяко от предложенията на подрастващите е вплетено в умишлен колаж. Същият бе подарен на старши комисар Калоян Калоянов от шефа на детска градина " Иглика " – госпожа Таня Атанасова, която от години развива голяма превантивна активност с полицейска устременост в ръководеното от нея образователно заведение. Невероятните страсти на малчуганите от срещата с Директора на ОДМВР – Бургас бяха запечатани в паметна фотография.

Минути по-късно за децата предстояха нови изненади – среща със чиновници от " Специализираните полицейски сили " и опция да се качат в полицейски автомобил, като сами да управляват звуковата и светлинната сигнализация, с които е оборудван. Изрично им бяха разяснени особеностите при придвижването на колите със специфичен режим, измежду които с изключение на полицейските коли, попадат колите за спешна помощ и пожарните коли.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР