В два поредни дни, на 15 и 16 март, в

...
В два поредни дни, на 15 и 16 март, в
Коментари Харесай

Курортът Мальовица стана зимна столица на алпийските спортове

В два следващи дни, на 15 и 16 март, в ски курорт Мальовица се организираха ски надпревари за дребни и по-възрастни спортисти. На 15 март курортът одобри стартовете по ски алпийски дисциплини – Гигантски слалом за деца от U8, U10 и U12 за „ Купа Чамкория “. Те бяха част от Календара на Българска федерация по ски.

По чудесно квалифицираната писта „ Ръждавица ” в трагична борба се впуснаха над 230 млади скиори от цялата страна. Най-малките спортисти бяха на възраст до 8 година

Интересът към събитието беше огромен и стотици хора следиха надпреварата и бурно окуражаваха своите любимци. На специфична гала на Меча поляна спечелилите в другите възрастови групи бяха наградени с купи, медали и дарове от кмета на Община Самоков Ангел Джоргов и уредниците от Мальовица ски и състезателен клуб „ Чамкория “. Тазгодишните спечелили са Дария Кирилова, Андрей Замфиров, Никол Иванова, Филип Зарев, Михаела Михайлова и Рони Муса.

Ден по-късно, на 16 март, още веднъж в курортен комплекс Мальовица се организира и държавното състезание по ски-алпинизъм за „ Купа Мальовица “ 2024. По време на 30-тата Купа бяха излъчени първенците в дисциплината „ Отборно “. Участниците в надпреварата трябваше да преминат по авансово квалифициран и маркиран маршрут в планината. Спортистите имаха по няколко изкачвания, спускания и детайли от алпийското катерене.

В почивния съботен ден, по време на надграждаването още веднъж редица публични лица почетоха с наличието си финала на  оспорваното съревнование.

Организацията и на две съревнования  бе на високо професионално равнище, а климатичните условия и снежната завивка съвършени. От к.к. „ Мальовица “ показаха вяра, че зимният сезон ще продължи по – дълго от нормалното.  Организаторикоментираха, че сходен вид надпревари, би трябвало да станат част от обща национална политика, която да подтиква още повече деца да практикуват зимни спортове. За най-малките сходен вид събития са доста повече от нормално съревнование.

Благодарение на дребните и огромни участници, които със своето положително въодушевление, заразиха публиката, двете надпревари се трансфораха в един същински празник.

След двете надпревари, домакините от ски курорта „ Мальовица “ общително поканиха всички фенове да прекарат целия уикенд в комплекса наслаждавайки се на прелестната природа на Рила планина и чудесно обработените писти.

Тагове: Мальовица Купа Чамкория алпийски спортове зимна столица
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР