В два поредни дни главният прокурор Иван Гешев се е

...
В два поредни дни главният прокурор Иван Гешев се е
Коментари Харесай

Сарафов пред ВСС: Гешев пусна записа със Стоев и обяви, че има още 150 такива

В два следващи дни основният прокурор Иван Гешев се е държал първо другарски, а по-късно войнствено със своя заместител и началник на следствието Борислав Сарафов. Това описа самият Сарафов пред Висшия правосъден съвет. На него се гледа освобождението на основния прокурор Иван Гешев. То е по настояването на четирима членове на съвета за махането му поради фразата „ политическия отпадък “, изречена на брифинг на 15 май.

Около 8,20 ч на 15 май Сарафов получил есемес в чат група на зам. основните прокурори, че в 9 часа би трябвало да е на оперативка. Всеки седна, където основният прокурор сподели, изясни Сарафов. И уточни, че Гешев пуснал запис с диалог с члена на Висш съдебен съвет Йордан Стоев. Казал, че самичък го направил и имал още 150 такива. Сарафов издържал единствено 3-4 минути и излязъл. Усетил злост, която основният прокурор имал към него. Не забелязал други промени в настроението му.

На 14 май имали диалог по телефона. „ В една трибуквена медия беше пуснат. След това ме изключиха от чат групата “, сподели Сарафов. Обясни, че в диалога си говорили, че били „ изхарчени “. В неделя останал с усещания, че са в естествени и другарски връзки. На идващия ден към този момент Гешев се държал „ войнствено и нападателно “ със Сарафов.

Сарафов описа и за наличието на израелския специалист на мястото на атентата против Гешев. Обясни, че основният прокурор му се обадил. Казал, че Ясен Тодоров ще докара израелски специалист, който трябвало да бъде пуснат. Затова и в осъществяване на заповедта на Гешев израелският специалист бил позволен покрай мястото, сподели Сарафов. С него имало и преводач. Говорил със чиновниците от СОБТ. Мъжът гледал от разстояние към 8 до 10 метра. Сарафов бе безапелационен, че мъжът не е имал достъп до материалните доказателства. Мъжът стоял към 20 минути. Сарафов уточни, че възприел настояването за допускането на специалиста и като разпореждане, и като молба. Бе безапелационен, че мъжът нямало по какъв начин да попречи на следствените дейности.

След като изслушат Сарафов и Марчела Пантелеева от пресцентъра на прокуратурата кадровиците ще спрат часовника и ще се приберат. Двамата би трябвало да опишат за прочувственото положение на Гешев. Преди тях бе изслушан Ясен Тодоров, който сподели, че основният прокурор бил „ разпръснат и безреден “ в дните след атентата.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР