В Дуисбург страдат от българи и румънци, които паркират колите

...
В Дуисбург страдат от българи и румънци, които паркират колите
Коментари Харесай

В Дуисбург пропищяха от български шофьори

В Дуисбург страдат от българи и румънци, които паркират колите си безсистемно, а след това не заплащат наложените им санкции. Кметът на града търси помощот федералните управляващи, пишат немски издания. В Дуисбург нарушаванията са толкоз доста, а причинителите – толкоз дръзки, че управляващите са принудени да взимат непопулярни решения.

Коли с българска и румънска регистрация всеобщо паркират погрешно, а водачите им даже не разполагат със наложителните застраховки „ Гражданска отговорност “. Властите признават, че срещат „ съществени усложнения “ да разпознават нарушителите, за което кметът на града Зьорен Линк е уведомил и Сдружението на немските градове и общини, показва електронното издание RP online.

Само м.г. са издадени 4 794 акта за санкции на коли с българска и румънска регистрация. От тях единствено 369 са били платени, а останалите 4 425 наказателни каузи е трябвало да бъдат прекъснати. В Дуисбург живеят общо 21 000 българи и румънци, а колите им от дълго време са нормална панорама по улиците на града, написа „ Аахенер цайтунг “.

Кметът Линк желае подпомагане от федералните управляващи в Германия и упорства да се сключат двустранни съглашения с двете източноевропейски страни, с цел да се улесни обменът на данни за притежателите на моторните транспортни средства. Германия има сходни спогодби с Холандия и Швейцария, прецизира „ Дер Вестен “.

Ако управляващите получат достъп до системата, в която се съхраняват персоналните данни на притежателите на МПС, нарушителите по-лесно ще бъдат търсени и глобени. Кметът на Дуисбург упорства също да се затегнат условията за пререгистрация на колите с непознати номера.

Агенция ДПА цитира шефа на правния отдел в кметството Паул Бишоф, съгласно който, притежателите на коли с непознати номера са длъжни до 6 месеца да ги пререгистрират. Този период би трябвало да бъде скъсен, а санкциите за нарушителите – увеличени, упорства още кметът Линк.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР