В дуел между рускините Алина Загитова и Евгения Медведева се

...
В дуел между рускините Алина Загитова и Евгения Медведева се
Коментари Харесай

Кратката програма във фигурното пързаляне при жените донесе нов световен рекорд

В двубой сред рускините Алина Загитова и Евгения Медведева се трансформира късата стратегия от фигурното пързаляне при дамите в Пьонгчанг. Две от най-младите участнички във финала взеха съществено преимущество пред съперничките си и единствено сензация в петък ще лиши Олимпийските спортисти от Русия (ОАР) от първи златен орден на олимпийските игри.

Водачката в международната класация и международна шампионка от 2016 и 2017 година, Медведева затвърди отличната си форма и с осъществяването си сложи нов международен връх - 81.61 точки. Осемнадесетгодишната фигуристка усъвършенства личното си достижение 81.06, сложено в отборната конкуренция в Пьонгчанг.

Рекордът на Медведева обаче устоя напълно малко, откакто 15-годишната сензация Алина Загитова получи общ брой от 82.92. Тя е едвам в своя първи сезон при дамите, само че към този момент съумя да завоюва европейската купа през януари в Москва, побеждавайки точно сънародничката си.

 Световната шампионка за последните две години Евгения Медведева към този момент е втора
Световната шампионка за последните две години Евгения Медведева към този момент е втора

Трета след двете съветски остана Кейтлин Осмънд от Канада със 78.87.

Волната стратегия при дамите е в петък, след което ще се реши последната купа във фигурното пързаляне. Настоящият връх в нея се държи от Медведева (160.46). Тя има и върхото достижение от общия общ брой в късата и волната стратегия - 241.31.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (219)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР