В Дубай се провежда 28-ата Конференция на страните по Рамковата

...
В Дубай се провежда 28-ата Конференция на страните по Рамковата
Коментари Харесай

Китай призова за енергийна, продоволствена и икономическа сигурност по време на „зелената трансформация“

В Дубай се организира 28-ата Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменение на климата (COP28). На нея ще се извърши първата световна инвентаризация на Парижкото съглашение и ще се оцени напредъкът, който е реализиран по отношение на задачите на Парижкото съглашение.

На 9 декември китайската делегация организира първата си конференция. Сие Джънхуа, специфичен делегат на Китай по въпросите за изменението на климата, показа последните резултати от договарянията на конференцията. Той съобщи, че интензивните съвещания сред страните са довели до позитивен прогрес и Китай е убеден, че ще бъде открито решение. Той добави, че сега конференцията е навлязла във втората си седмица и договарянията за изменението на климата са минали от техническо към политическо равнище, осъществявайки съвещания на равнище министри.

„ Трябва да се оправим с най-важните въпроси и да ги разгадаем. Парижкото съглашение показва общата посока на световната „ зелена “ и нисковъглеродна промяна и обяснява пътя на трансформацията. Енергийната промяна е значима, само че националните условия на обособените страни са разнообразни, а енергийната конструкция и обезпечаването на запаси също се разграничават. За да може трансформацията да протича безпрепятствено е належащо да се обезпечи енергийна, продоволствена и икономическа сигурност “, добави още Джънхуа.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР