В дружеството има вътрешен одит, заради съмнителни процедури, каза Иван

...
В дружеството има вътрешен одит, заради съмнителни процедури, каза Иван
Коментари Харесай

Земеделският министър скоро ще прави промени в ръководството на „Напоителни системи”

В сдружението има вътрешен одит, поради съмнителни процедури, сподели Иван Иванов
Твърде евентуално е да има промени в управлението на „ Напоителни системи “ и то в най-кратки периоди. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ министърът на земеделието Иван Иванов.

„ Имаме и разговор със синдикатите, те сложиха своите условия. Там заплатите не са увеличавани от години. Инженери работят безусловно за 600-700 лева заплата, мъчно могат да се задържат, да останат там. Трябва да намерим и с тях салдото във връзка с заплащането “, изясни министърът.

Когато сдружението не е крепко, то не е в положение да ръководи средствата по транспарантен метод, добави той.

По въпроса с наводненията, министърът заяви, че в значително от случаите уврежданията са настъпили вследствие на разкъсване на насипи.

„ Дигите са в гаранционен период, само че компаниите отхвърлят да ги поправят с претекста за форсмажорни условия “, изясни Иван Иванов.

Той сподели, че материалите ще бъдат предадени на икономическа полиция за инспекция и разясни, че са упълномощили и редица други инспекции, които чакат да са налице в края на тази седмица и началото на другата. Иванов изрази подозрение в качеството на работа.

В „ Напоителни системи “ има и инспекция от вътрешен одит, която би трябвало да завърши на 7 януари. Имало подозрения, че има проблеми по метода на осъществяване на процедурите. Проверяват се по какъв начин са договаряни 107 млн. лева

По отношение на недостига и високата цена на дървесината за огрев, министърът на земеделието заяви, че сега се прави разбор каква е тежестта на износа на дървесина към трети страни, тази, която не е вътрешнообщностна.

Според Иван Иванов най-големият проблем в българското земеделие е несъответствието в разпределението на средствата, както европейските, по този начин и националните, сред другите браншове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР