В древността добиването на сол било трудно и сложно, което

...
В древността добиването на сол било трудно и сложно, което
Коментари Харесай

Стари изпитани практики със сол за защита, благоденствие и здраве

В древността добиването на сол било мъчно и комплицирано, което я оскъпявало − по тази причина доста сол имали единствено богатите.

В античния Рим на бойците заплащали със сол и те били удовлетворени от това, тъй като солта им пособия да запазят храната си по време на походите.

Съвременната британска дума “salary ” (заплата) произлиза от латинска дума, която значи „ сол “.

Магичната мощ

Солта се употребила за окултни цели и се считало, че тя има магическа мощ. И най-вероятно е тъкмо по този начин, тъй като през годините са се отнасяли към солта като към злато.

Древните египтяни изгаряли сол на горещи въглени, с цел да изплашат злите духове и сили. Едва по-късно тръгвали на път през горещата пустиня.

В Нормандия, Шотландия и на някои места в Германия, където жителите се бояли от вещици, употребявали сол за отбрана в маслобойните. И това се практикувало в течение на епохи.

Смятало се че вещицата няма да може да пресече защитната линия от сол и затова няма да скапе маслото и да навреди на кравите.

Очистващата мощ на солта

За изцеляване на обаян човек ирландците употребявали сол и молитвата „ Отче наш “. Когато жителите на Бавария желали да схванат дали не е обаян техен непосредствен, употребявали сол.

Ритуалът бил доста античен и се предавал през потомство, с цел да могат хората от селото да запазят чисти от въздействия освен човешките души, само че и реколтата.

Солта се употребява за ликвидиране от злото и в будизма, където има значима роля при ритуала за освещаване на нов храм, дом и раждане.

В Латинска Америка вършат от сол копие на гърмяща змия, която съгласно тях ще продължи живота им и ще отбрани дома.

В някои култури съществува традиция да се огражда дома с линия от сол, с цел да бъдат прогонени злите духове и враговете. Такива практики са познати и у нас.

Силата на заклинанието и античните практики

На прага на дома поръсете тънка линия морска сол от единия до другия край. Направете го по този начин, че да не е очевидно, а скрито.

След като поръсите солта изречете заклинанието три пъти: “Нито една неприятна дума, мисъл или проклинание не могат да преминат през този предел “.

Тази магична формула старите българи са употребявали, с цел да опазват домовете си от злоба и неприятни очи.

Ритуалните вани с морска сол са друга известна традиция в Африка. Може да ви наподобява необичайно, само че те дават възприятие на лекост, прохлада и обновяване.

Животворен душ е една от най-силните практики употребявани от разнообразни нации. Тя е доста лесна и в същото време могъща.

След като се изкъпете обтривате цялото тяло със сол. Оставяте към минута – две и по-късно отмивате солта. Тя има свойството да отстранява отрицателната сила. Някои споделят, че след подобен душ се усещат като новородени.

Полезен е заран, с цел да се чувствате добре денем. Практикува се и вечер, с цел да отмиете отрицателната сила.

Когато ви е необходим шанс денем (за изпит или изявление за работа), сложете в джоба си щипка сол.

Привличане на пари – с цел да привлечете пари, сложете в чантата си пакетче със сол и розмарин.

Аклиматизация на ново място – да вземем за пример в хотелска стая, която може да е цялостна с отрицателна сила. Разтворете сол в чаша с вода и я сложете на нощното шкафче до леглото си – това ще ви отбрани и ще възстановява съня ви.

Имали сте тежък ден с недружелюбни хора – сипете сол на гъбата или напряко на сапуна, с цел да отмиете всичко отрицателно в канализацията.

Защита на дома от нежелани посетители: в случай че измежду посетителите на дома ви има недоброжелатели, сипете малко сол пред входната врата, с цел да създадете защитна преграда. Неприятните визити ще се прекратят.

Измиване на отрицателната сила от движимостите – в случай че мислите, че в дома ви има подобен предмет, измийте го със солена вода – това ще преобразува отрицателната сила в положителна.

Застанете в средата на стаята и започнете да слагате по малко сол във всеки от ъглите, като се движите по посока на часовниковата стрелка.

Направете това във всяка стая. Така ще си осигурите отбрана от отрицателна сила.

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР