В древните римски Терми на Каракала в четвъртък бе открит

...
В древните римски Терми на Каракала в четвъртък бе открит
Коментари Харесай

Водата се върна в древните Терми на Каракала в Рим

В античните римски Терми на Каракала в четвъртък бе открит воден басейн, оповестява Агенция Франс Прес.

Построяването му е част от настоящ развой на рационализация на историческите публични бани. Басейнът, наименуван „ Огледалото “, разрешава на известните остатъци от колосалните римски бани, издигнати през 216 година, да се отразяват върху голямата водна повърхнина, която е с размери 42 м на дължина и 32 м на широчина.

Термите носят името на римския император през интервала 211 - 217 година Марк Аврелий Север Антонин Август, прочут с прякора си Каракала.

Създаването на басейна е „ съвременна архитектурна интервенция, която е в естетика с античната архитектура, правейки допустимо да се ускори ролята на Термите на Каракала като център за разпространение на културата и изкуството “, изясни Даниела Поро, един от отговорниците за културните обекти в Рим.

Около 20 дюзи и проектори, конфигурирани на дъното на този плитък басейн, разрешават да се основават водни и светлинни шоута.

След представянето ѝ пред пресата в четвъртък, новата апаратура ще бъде открита за аудитория на 13 април с балетно зрелище.

Термалните бани на Каракала съставляват комплекс от 11 хектара, включващ също по този начин спортни уреди и библиотеки, и е измежду най-добре непокътнатите обекти от Римската империя.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР