В Древна Гърция жените са били смятани за различен вид

...
В Древна Гърция жените са били смятани за различен вид
Коментари Харесай

10 странни неща, които се случват в женското тяло

В Древна Гърция дамите са били считани за друг тип от мъжете заради това какъв брой разнообразни са били в телата и добродетелите си. И колкото и гражданските права да са се трансформирали, към момента има доста мистерии във връзка с женското тяло.

Използваме всяка опция, с цел да ви покажем нови обстоятелства и изследвания за огромна част от нашето население и някои от тях може да изненадат даже и най-запознатите хора.

1. Сутрешното гадене е полезно за бъдещите майки.

© Friends / Warner Bros. Television Warner Bros. Television

Учени от университета в Колорадо са разкрили, че утринното гадене по време на бременност всъщност е механизъм за справяне, като оказва помощ на плода да избягва токсините от рибата, месото и домашните птици, които майката употребява. Освен това, ако получите утринно гадене, това може да е признак за силно бебе, защото според Quantity Review of Biology, дамите, които имат утринно гадене, имат доста по-малки шансове за спонтанен аборт.

2. Жените са в действителност положителни в чуването на високи тонове.

© depositphotos.com

От доста ранна възраст дамите могат да разпознават в действителност високи звуци. Едноседмично момиченце към този момент може да разграничи гласа на майка си с изключение на рева на друго бебе. Това умеене може да бъде потребно освен да се грижите за бебе, само че и за чуване. Когато хората лъжат — дамите могат да уловят и най-малката смяна в тона на гласа, породена от лъжата.

3. Жените са „ по-умни “

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Докато мъжкият мозък е по-голям по мярка, дамите демонстрират към 3% по-добри резултати в тестванията за просветеност. Това и способността да вършат голям брой неща едновременно са породени от разликата в структурата на дребния им мозък. Тази област на мозъка е по-голяма при дамите и има към 30% повече нервни връзки в нея, в сравнение с мъжкия мозък.

4. Х хромозомата е част от добрата имунна система.

 © depositphotos.com

Според учени от университета на Гент X хромозомата, отговорна за раждането на момиче, съдържа повече микро-РНК, което укрепва имунната система на бебето и понижава риска от рак.

5. Жените минават през заболяванията по-лесно.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Мая Салех от университетския проучвателен център за комплексни черти откри, че хормонът естроген, който присъства повече при жените, в сравнение с при мъжете, е отговорен за потискането на възпалителния развой. Това значи, че женските тела се оправят с заболяването по-бързо и по-лесно. Естрогенът също по този начин забавя стареенето на тялото, тъй че е по-вероятно и те да живеят по-дълго.

6. Симптомите на Постановление на Министерски съвет идват и си отиват с възрастта.

Жените са доста по-склонни да изпитват признаци на Постановление на Министерски съвет в ранните си години и след 40-те си години, защото това са годините на най-големите хормонални промени. Симптомите може да включват, само че не се лимитират до главоболие, кожни промени и болки в ставите и мускулите.

7. Жените са биологично настроени да виждат алфа-женските.

© Mean Girls / Paramount Pictures

От биологична позиция дамите са по-предопределени да се схващат и да поддържат мира в група, в сравнение с мъжете. И алфа-жената е там, с цел да бъде диригент на обществено държание и миротворец. И по този начин, по какъв начин дамите виждат алфа жена, в случай че няма битка за власт?
В група жени върховете на обувките им нормално са насочени по посока алфата. Те елементарно улавят сигнали, изпуснати от алфата, и даже се смеят толкоз пъти, колкото и тя.

8. Гърдите не са идентични при всеки човек.

© delyonli / reddit

Изключително малко жени в света имат идентичен размер гърди, защото нормално едната е по-голяма от другата. Нито една част от човешкото тяло не е перфектно симетрична.

9. Възбудата е еднаква за женския мозък.

© pixabay, © pixabay, © pixabay

В женския мозък същата част ще „ светне “ на ЯМР в случаи на възбуденост, породена от сътрудник, както и породена от мисълта за храна. Това е още по-видимо, когато дамата е гладна по време на бременност.

10. Противозачатъчните засягат физическата прелест.

 © pixabay, © pixabay

Научно потвърдено е, че мъжете нормално са тласкани към плодовити дами, даже в случай че дете не е цел в връзките им. Те получават подсъзнателни сигнали от миризма и други биологични трендове. Контролът на раждаемостта намалява женската прелест, защото прибавя „ мъжки “ хормони и отстрани опцията за зачеване.

Бонус: топли тела

© National Geographic

Ако вашата жена или другарка са склонни да пъхат студените си ръце под ризата ви — позволете й. Женските ръце имат като цяло, 3º C по-ниска температура от мъжете. Учените считат, че това поражда, тъй като дамите нормално имат по-малка мускулна маса и имат по-високо съответствие повърхнина към размер, което води до бърза загуба на топлота.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР