В драматичен мач в пет гейма, женският национален отбор по

...
В драматичен мач в пет гейма, женският национален отбор по
Коментари Харесай

Нова драма и нова победа за "лъвиците", този път над Турция

В трагичен мач в пет гейма, женският народен тим по волейбол победи Турция с 3:2 (25:17, 10:25, 25:16, 20:25, 20:18) във втория мач от груповата фаза на европейското състезание в Азербайджан.

След като през вчерашния ден възпитаничките на Иван Сеферинов се постановиха над Украйна, през днешния ден в следващ петсетов трилър, те измъкнаха още две точки и имат късмет да се изкачат преди всичко в групата, в случай че победят Русия.

Съперничките на България стартираха много по-увери мача и бързо направиха разлика в своя изгода за 11:5. Момичетата на Иван Сеферинов обаче съумяха да се активизират и направиха страховит поврат в гейма, излизайки за втора техническа отмора при 16:15 в своя изгода. Това докара до срив в играта на туркините, които съумяха да завоюват единствено 2 точки до края на частта.

Вторият гейм мина под тоталното предимство на Турция. " Лъвиците " съумяха да отбележат единствено 10 точки.

Трета част стартира равностойно, само че последователно България взе самодейността. Националките последователно започнаха да усилват преднината си и поведоха с 2:1 гейма след 25:16.

Четвъртата част изглеждаше най-оспорвана. В началото водачеството се сменяше няколко пъти, а по-късно туркините поведоха, завоюваха гейма с 25:20 и вкараха мача в тайбрек.

В началото на решителната част двата отбора си разменяха точки, а промяната на полетата пристигна при 8:7 за съперничките на " лъвиците ". Мачът продължи да върви точка за точка с леко преимущество за туркините до 15:14, когато направиха неточност. Геймът продължи до 20:18, а успеха за българките пристигна след сполучлива обсада на Рабаджиева и страхотна офанзива.

Утре (25 септември) девойките на Иван Сеферинов играят с Русия. Първият отбор в групата се класира непосредствено за четвъртфиналите на шампионата. Вторият и третият ще играят бараж. Българките сигурно ще продължат и отвън груповата фаза, като имат късмет да са първи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР