В ДПС са притеснени заради антиДПС коалициите, които се оформят

...
В ДПС са притеснени заради антиДПС коалициите, които се оформят
Коментари Харесай

Доган е притеснен заради антиДПС коалиции, предстои чистка, смята журналист

В Движение за права и свободи са обезпокоени поради антиДПС обединенията, които се оформят напоследък. Разбрали са, че леви и десни сядат на една маса и разискват по какъв начин да държат Движение за права и свободи в изолираност. Ахмед Доган хем желае смяна, хем не желае избори, по тази причина беше сериозен към своите. Така разяснява журналистът Илхан Андай речта на Ахмед Доган пред BTV.
Не беше толкоз мощно словото като това през 2015г., когато лидереът а Движение за права и свободи изгони Лютви Местан и думите му оттекнаха даже в Анкара, сподели той, само че въпреки всичко Ахмед Доган е бил доста сериозен към своите поради слабото показване на партията на локалните и европейските избори.
Целта, сложена от Сокола за деятелите на Движение за права и свободи, била 430 000 гласа. Партията събрала едвам 317 000 гласа. Това слага Движение за права и свободи в замразено състояние, което не дава отговор на визията на Ахмед Доган за партията, разяснява още Андай.
По думите му в сараите са говорили за това по какъв начин Движение за права и свободи може да се трансформира в представителна партия, а локалната влас, която постоянно е била мотора на политическата мощ да спре да действа. Затова водачът Ахмед Доган, е бил доста сериозен към своите, сподели Андай.
Доган е подлагал на критика водещи депутати и икономическия екип на партията, както и локалната власт с думите " не четете ", стана ясно от думите на журналиста. Местната власт разчитала прекомерно доста на централата на партията, с цел да се развива, всместо да е мотор на развиването на Движение за права и свободи, изясни още той.
От речта на Доган станало ясно, че на Националната конференция на партията през април " ще падат глави ". Със сигурност както в Шумен, и други райони, където Движение за права и свободи загуби общини, разяснява анализаторът.
По думите му " огромната вест за всички ще бъде, че Мустафа Крадайъ ще бъде избран отново като ръководител. Думите на Доган бяха, че той е " находка " и би трябвало " да се развива ", разгласи журналистът. Според него Ахмед Доган реагира авансово, тъй като има гласове в Движение за права и свободи, които оспорват водачеството на Карадайъ.
Традиционно на срещата в сараите е отсъствал Делян Пеевски, " само че той е предприемачи е с необикновен статут ", разяснява Андай. " Благодарение на него, Движение за права и свободи завоюва едни спомагателни гласове на локалните избори, само че както споделих Движение за права и свободи изгуби обичайни гласове. Сега Карадайъ и екипът му би трябвало да си ги върнат ", сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР