В допълнение към генерирането на код, AI може да го

...
В допълнение към генерирането на код, AI може да го
Коментари Харесай

AI чатботът Google Bard се научи да пише и проверява код


В допълнение към генерирането на код, AI може да го ревизира и изяснява
(снимка: CC0 Public Domain)

Една от водещите тематики измежду поръчките за търсене е програмирането, а основаният на изкуствен интелект чатбот Bard на Гугъл към този момент е кадърен да генерира код, да отстранява неточности и да изяснява по какъв начин работи кодът, потвърдиха от колоса в интернет търсенето.

Bard поддържа 20 езика за програмиране, в това число C++, Java, JavaScript и Python. Чатботът е интегриран с други артикули на Гугъл, което значи, че поддържа износ на код към среда Colab за програмиране в Python и също така може да помогне при писане на функционалности за Гугъл Sheets, отбелязва Engadget.
още по темата
В допълнение към генерирането на код, Bard може изяснява неговите фрагменти – това е потребно за тези, които преди малко са почнали да учат програмиране. Системата демонстрира на такива консуматори за какво този или оня откъс от кода дава избран резултат.

Освен това Bard може да дебъгва код, който не работи тъкмо както биха желали програмистите. Все отново Гугъл признава, че Bard може да сътвори код, който не дава отговор на упованията или е повърхностен, по тази причина предлага на програмистите да ревизират и тестват резултата.

Но AI чатботът може да в профил неточности в личното си създание, в случай че му кажат, че не работи. А по-опитните програмисти могат да изискат от системата да усъвършенства кода, като го направи по-бърз или по-ефективен.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР