В допълнение към действащите в момента мерки срещу коронавируса от

...
В допълнение към действащите в момента мерки срещу коронавируса от
Коментари Харесай

Още по-строги мерки за влизащите във Великобритания

В допълнение към настоящите сега ограничения против ковид от 15 февруари 2021 година вкарва по-строги условия за влизащите в страната, измежду които в някои случаи и карантиниране в хотел.
По информация на посолството ни в Лондон от понеделник всички идващи във Англия от страните в така наречен червен лист (публикуван тук: https://www.gov.uk/guidance/transport-measures-to-protect-the-uk-from-variant-strains-of-covid-19#travel-bans-to-the-uk---banned-countries) би трябвало да са под карантина в утвърден от държавното управление хотел за 10 дни. Пристигащите в Шотландия, в това число и от България, също би трябвало да се изолират в хотел за 10 дни, като изключение ще се ползва единствено за идващите от Ирландия.
 Във Англия те вкарват в пандиза, в случай че скриеш, че идваш от рискова страна Във Англия те вкарват в пандиза, в случай че скриеш, че идваш от рискова страна
Всеки, който се опита да скрие, че е бил в страна от черния лист, рискува да получи присъда до 10 години затвор, съобщи английският з...
От 15 февруари 2021 година английското държавно управление възнамерява и въвеждане на обвързване идващите в Англия жители да създадат 2 теста за Covid-19 – на втория и на осмия ден от карантината. Резервациите за хотел и за проби за COVID-19 ще се вършат посредством специфичен онлайн портал. Очаква се смяна във формуляра Public Health Passenger Locator Form, в който ще се вкарва информация по отношение на осъществяването на новите ограничения (тестове и карантина в хотел). Информация по отношение на резервация в карантинни хотели и проби ще бъде оповестена в допълнение. Препоръчваме пътуващите постоянно да наблюдават за настояща информация на английския държавен уебсайт www.gov.uk.
От външно министерство напомнят, че към сегашния миг няма възбрана за влизане във Англия по отношение на пътуващите от България. Всички пасажери, идващи във Англия, са длъжни да дават данни за своето пътешестване посредством попълване на Passenger Locator Form (наличен на следната уеб страница - https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk). Освен това те би трябвало да показват доказателство за негативен резултат от тест за Covid-19, изработен до 72 часа (3 дни) преди тяхното тръгване, както и да се подложат на 10-дневна карантина.
При нужда от подпомагане българските жители могат да се обръщат към българското посолство в Лондон на следните телефонни номера: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400, +44 20 75893763. Сигнали може да се подават и на имейл адресите на българското посолство в Обединеното кралство: [email protected], [email protected], [email protected].
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР