В Донецк и Луганск изказаха благодарност на Башар ал-Асад за

...
В Донецк и Луганск изказаха благодарност на Башар ал-Асад за
Коментари Харесай

Сирия призна независимостта на ДНР и ЛНР, Киев реагира очаквано

В Донецк и Луганск изрекоха признателност на Башар ал-Асад „ за подобен самоуверен, виновен политически жест “

Сирия заявява признаването на независимостта и суверенитета на Луганската национална република и Донецката национална република. Това се случи на 29 юни.

Официален източник от сирийското министерство на външните работи съобщи пред сирийската арабска осведомителна организация SANA: „ Това е олицетворение на общата воля и предпочитание за определяне на връзки във всички области, защото Сирийската арабска република реши да признае независимостта и суверенитета на Луганска и Донецка национални републики “.

В известието се разяснява още, че ще бъдат открити контакти с всяка от двете страни за координиране на рамка за подсилване на връзките, в това число дипломатическите, в сходство с откритите правила.

Народът и управляващите на Сирия помнят оказаната от Русия помощ. В отговор близкоизточната страна продължава политиката си на поддържане на другарски курс към Руската федерация.

Още през февруари сирийският външен министър Фейсал Микдад съобщи, че след Русия Дамаск може скоро да признае суверенитета на Луганската и Донецката национални републики.

Припомняме, Русия призна независимостта и суверенитета на ДНР и ЛНР на 21 февруари 2022 година

В своя телеграм канал ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник написа: „ Намерението на Сирийската арабска република да признае суверенитета и независимостта на Луганската и Донецката национални републики, несъмнено, беше признато с особена наслада от жителите на Луганска област.

Признаването на нашата самостоятелност от друга страна открива нови вероятности за съдействие на ново, световно равнище, ще форсира установяването на връзки в доста области на живота и ще способства за взаимното развиване на нови пазари.

Тук също е значимо да се разбере, че сирийският народ, както никой различен, знае какво е да живееш един до друг с екстремисти и радикали. Всеки ден, години наред, да се борим за мирния живот и добруването на родната земя. От името на народа на Луганската национална република желая откровено да благодаря на Сирийската арабска република, отпред с нейния водач Башар ал-Асад, за подобен самоуверен, виновен политически жест “.

Ръководителят на ДНР Денис Пушилин разгласи откриването на дипломатически задачи на ДНР и на Сирия надлежно в Донецк и Дамаск.

„ Има предварителна договореност за взаимното разкриване на дипломатически задачи на ДНР и Сирия в Донецк и Дамаск “.

В Украйна предстоящо реагираха на признаването от Сирия на ДНР и ЛНР за самостоятелни страни. На същия ден, 29 юни, в своя телеграм канал президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи неизбежността на спирането на дипломатическите връзки сред Киев и Дамаск.

На 30 юни украинското външно министерство публично разгласи скъсването на връзките със Сирия в отговор на признаването на Донецката и Луганската национални републики. Консулските връзки се резервират.

Нашата позиция е ясна – ние реагираме допустимо най-сурово на всевъзможни опити за подкопаване на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и пазиме националните ползи с всички налични средства, в това число на дипломатическия фронт “,

- акцентира министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба.

Между другото, Киев инициира процедурата за налагане на комерсиално ембарго против Сирия и налагане на наказания на редица физически и юридически лица.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР