В дома за възрастни хора във видинското село Гара Орешец,

...
В дома за възрастни хора във видинското село Гара Орешец,
Коментари Харесай

Във видинския дом за възрастни хора назрява напрежение заради инфекцията с Covid-19

В дома за възрастни хора във видинското село Гара Орешец, който стана огнище на зараза с ковид, назрява напрежение поради недоразумение сред локалната и здравните управляващи. Общият брой на инфектираните в дома е 15 души – 12 жители и трима души от личния състав.

Кметът на община Димиво Светослав Славчев се оплака, че от болничното заведение са върнали назад в дома пациент във влошено положение. Освен това по думите му един и същи личен състав се грижи и за здравите, и за болните жители на дома.

Според щаба в дома няма тежко заболели и разбъркване на личен състав

Сутринта обаче основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев сподели, че в дома са оставени единствено възрастните, които са инфектирани и нямат признаци. Освен това той отхвърли, че един и същи личен състав се грижи и за здравите, и за болните. Кунчев изясни, че е основана организация и инфектираните, и личният състав, който ги обслужва, са на обособен етаж от здравите.

“Определено не е еднакъв личен състав – хората, които са посочили позитивен резултат, не работят с по този начин наречените здрави. Всъщност в дома заболели няма – има инфектирани и заразоносители. Те са чисто пространствено отделени и чисто софтуерно като обслужване има хора, които работят единствено с тях и не се смесва методът на работа в двата етажа “, съобщи Кунчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР