В дома на подзащитния ми Бойко Борисов не е иззето

...
В дома на подзащитния ми Бойко Борисов не е иззето
Коментари Харесай

Менков: Чух как казват на полицаите да сложат белезници на Борисов и да го изкарат пред медиите

„ В дома на подзащитния ми Бойко Борисов не е конфискувано безусловно нищо, протоколът е празен. А в дома на госпожа Арнаудова са конфискувани един бележник, на който от горната страна написа „ Борисов " и рекламни материали с лика на Бойко Борисов от предходните избори “, съобщи пред Българска национална телевизия юристът на Борисов и Арнаудова Менко Менков.

По думите му единственото доста значимо нещо, което е конфискувано, е формален приветствен адрес от Васил Божков до пиара на държавното управление на Бойко Борисов - госпожа Арнаудова, с признателност. Според него това е доказателство, че няма по какъв начин по същото време Васил Божков да е бил изнудван и в същото време да изпраща приветствен адрес.

„ Така че произнасянето на Софийския градски съд няма безусловно никакво значение за протичането на процеса по-нататък. До този миг няма никакви доказателства, събрани по реда на Наказателно-процесуален кодекс, че господин Васил Божков е изнудван. Разследването е извършено безусловно незаконосъобразно ", безапелационен е Менков.

„ Разследващи служители на реда от състава на Министерство на вътрешните работи, според 194 ал.1, т.2 от Наказателно-процесуален кодекс, нямат право да проверяват членове на Министерски съвет, каквито безспорно са били господин Борисов и господин Горанов към оня миг “, разясни той.

Менков заяви за срещата си с депутати от Екологичен потенциал, особено пристигнали да проверяват случая - Моника Холмайер, ръководител на Бюджетната комисия в Екологичен потенциал и има пълномощията да изисква сведения от Европейската прокуратура, и Йерун Ленаарс. По думите му те са потресени от случилото се.

Двамата организират среща с основния прокурор на България и им следва среща с министър-председателя господин Кирил Петков и с вътрешния министър господин Бойко Рашков.

Той е безапелационен, че в работата на проверяващите служители на реда, които по закон са самостоятелни, непрестанно е упражнявано влияние. Отбеляза, че по времето, когато към този момент е бил в дома на господин Бойко Борисов, на проверяващите служители на реда някой се е обадил и се е чуло от слушалката „ Задържайте го. На всяка цена му сложете белезници и го изкарайте пред медиите ".

Менков добави, че към този миг известието до медиите, че Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова са арестувани, към този момент е било качено. „ Не бяха към момента арестувани ".

Проектът за разпореждане за задържане на Борисов, Арнаудова и Горанов, импортиран от Министерство на вътрешните работи в Прокуратурата, няма никакво значение. „ Каквото и да прави по това произвеждане Министерство на вътрешните работи, то е нелегално ", акцентира юристът на Бойко Борисов и добави, че през днешния ден в медиите са изтекли показанията на Кирил Петков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР