В Долината Кланг в Сингапур 2260 жилища са необитаеми, като

...
В Долината Кланг в Сингапур 2260 жилища са необитаеми, като
Коментари Харесай

Данък пустеещ имот

В Долината Кланг в Сингапур 2260 жилища са необитаеми, като от тях 498 са в първокласния сегмент на цени над 240 000 USD. " Към момента делът на непродадените пустеещи жилища е 4%. Поради това не е неотложно въвеждането на сходен налог, само че той по този начин или другояче ще стартира да се взема ", разяснява заместник-министърът на федералните територии Датук Сери Едмурд Кумара.

Целта на налогът е да не се усилва процентът на първокласни незаети жилища. Въпросът с въвеждането на налога би трябвало да се взема решение сложно дружно с Министерството на финансите и банка Negara Malaysia. " Кметът на Куала Лумпур ще работи по-предпазливо при издаване на разрешителни за градеж на всяка постройка в града ", добавя Кумара.

Проблемът с пустеещите жилища не е единствено в Малайзия, само че и в редица огромни градове из целия свят. Така да вземем за пример, Южна Корея също има намерение да вкара налог на необитаеми жилища. А в Париж управляващите желаят да задължат притежателите да отдават чартърен пустеещите си парцели. Аналогична е обстановката и в Испания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР