В доклада на ЕЦБ виждаме, че е направен доста по-обстоен

...
В доклада на ЕЦБ виждаме, че е направен доста по-обстоен
Коментари Харесай

„Възраждане“: Нека не влизаме в еврозоната със зор, фундаментално не сме готови за нея

В отчета на ЕЦБ виждаме, че е изработен много по-обстоен разбор от това дали покриваме или не покриваме критериите. У нас битува чувство, че чакаме да хванем числата и да влезем внезапно в еврозоната, а ЕЦБ преглежда стопанската система с няколко години обратно. Това съобщи Деян Николов от „ Възраждане ” в коридорите на Народното събрание. Повод за думите му е излизането на конвергентния отчет на Европейската централна банка за готовността за влизането на България в еврозоната.

„ Имаме обширен разбор на обстановката на икономката ни. Там се приказва за липса на задоволително продуктивност, ограничения от страна на държавното управление във връзка с задгранични вложители. Това, което има като съществена рецензия и извод, е че България не е подготвена за участие в еврозоната ”, акцентира той.

„ Това удостоверява нашата обосновка – българската стопанска система освен не е подготвена, тъй като не покрива аршин за еврозоната, а ние фундаментално не сме. Тези конвергентни отчети са на 2 години, т.е. идващият ще е през 2026 година поради написаното в него, не могат да се потвърдят мечтаните резултати в границите на две години. Дори най-големите оптимисти не могат да се надяват на нещо в идващите до 10 години ”, сподели още той.

 

От „ Възраждане ” оферират България да изчака със устрема си да влезе със „ напън ” в еврозоната: „ Радваме се, че ЕЦБ удостоверява опасенията ни. Ние сме в контакт с ЕЦБ и сме срещнали сътрудниците ни на запад с всеки подробност и опит за манипулиране на процеса по влизането на България в еврозоната. Българските държавни управления целеустремено се пробват да ни вкарат в еврозоната, и въпросът е кой ще поеме отговорност за всички изхарчени средства. ”

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР